perjantai 20. maaliskuuta 2015

Fättness päiväkirja: Muumi Pannarikahvila, KuopioAjattelin aloittaa päiväkirjan aiheesta, joka on minulle tuttu ja lähellä sydäntä. Tai paremminkin lähellä vatsaa, mutta sydämen vieressähän sekin on. Käyn usein salilla, ruokasalilla, ja viihdyn siellä hyvin. Hyvä ruoka, parempi mieli, tie miehen sydämeen käy vatsan kautta ja sitä rataa. Tässä fättness-päiväkirjassa tulen esittelemään kuopiolaisia syöttölöitä lämmöllä, lemmellä ja ajoittain kuola suupielessä sekä kieli poskella. Tämän nimittäin saa rahalla (taputtelen samanaikaisesti vatsakumpua), on isäukolla tapana sanoa. Alan pikkuhiljaa uskoa häntä.

Selvyyden vuoksi lisättäköön, että en ole kysynyt ohjeita, neuvoa tai lupaa yhdeltäkään esittelemältäni paikalta eikä minua ole korruptoitu lahjuksilla tai ilmaisilla lounailla. Tässä puhuu siis maha, ei raha.Tämä paikka on ihan jees. Kukapa ei muumeista pitäisi. Paikka avattiin vasta ja kokemuksia on vaimon kanssa kerätty niin makeista kuin suolaisista pannareista. Äkkiarvaamatta pannaria ei miellä lounasruuaksi, mutta kyllä sillä mahansa täyteen saa. Metamorfoosi miehestä muumiksi tapahtuu varmaan helpoiten käymällä päivittäin Muumi Pannarikahvilassa. 


Koetin katsella paikka lapsen silmin ja ajattelin, että saahan tuota muumiteemaa olla enemmänkin. Kunnolla vaan rekvisiittaa paikka täyteen. Nyt kahvilassa on muumimukit, muumilampunvarjostimet sekä muumitauluja seinällä. Yhdessä pöydässä istuu muuminukke. Come on! Lisää muumia, tupa täyteen.

Toinen, mikä tökkäsi raavaalle miehelle, on hinnoittelu. Suolainen pannari kylmäsavulohitäytteellä on suolainen myös hintansa puolesta: 9,80 €. Pannari mansikkahillolla maksaa 6,50 €. Jos viisihenkinen perhe pyörähtää pannarilla ja limpparilla, lasku on nopeasti päälle neljäkymppiä. Pientä säätöä, hyvä tästä tulee. Paikka on mukavasti torin liepeillä, tavaratalo Carlsonin toisessa kerroksessa. Paikalliset tuntevat paikan paremmin entisenä Kahvila Houkutuksena, joka muutti kadun toiselle puolelle. Pannarit ovat hyviä ja mestahan on varma turistimagneetti. Pakko tuolla on omiakin ulkomaalaisia vieraita käyttää. Mikäs sen suomalaisempaa kuin muumit. Sitä paitsi: Sellainen henkilö, joka syö pannukakkuja ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen.

Kylmäsavulohiherkku oli tosiaan herkku. Näyttää vähälle mutta maha tuli täyteen. Suosittelen, hinnasta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti