perjantai 13. maaliskuuta 2015

RaparperitaivasLahopää-Liisa, Esa Pakarisen näköinen nainen, tyttö jota ei koskaan suudeltu. Mitä sä meinaat? Itkisitkö onnesta Tallinnan laivalla, Tuhkimo Titanicin kannella. Ei tytöt sitä tietää saa neiti Nieminen.

Elina, mitä mä teen? En tahdo sinua enää mutta viereesi nukahdan. Enää ei olla niin kuin ennen keskellä yötä jouluaattona kännissä. Jos itken illalla pikku prinsessa, kerro terveiset lapsille. Mene pois, tyttö jota rakastan. Aina mielessä tämä vaikea elämä, maallinen vaellus. Syntisen kaunis mies matkalla omiin hautajaisiin. Pimeä tie, mukavaa matkaa.

En yksinäinen ollut silloin. Äitisi vietteli minut. Mieletön Melinda. Usein iltaisin yksityinen anatomian luento. Taivas on Taunuksen takapenkillä. Tulikuumat pakoputket, omenapiirakan makuista huulirasvaa, Baby-Doll, lihaksikas nainen.

Koko talvi kesämökillä kyykyssä. Vakosamettihousuinen mies, kaupungin tavoitelluin remonttimies, muurahaisen munat. Köyhän miehen Danny. Sika joka osasi lentää siivillään. Ei se tyttö tule takaisin, nainen toiselta planeetalta. Onneksi jouluun on aikaa. Anna (ehkä huomenna kaikki on toisin). Oikein surullista joulua.

Sydän etsii kodin itselleen jos Helsinki on kaunis sateisena päivänä. Ihmeiden kaupunki. Torin laidalla posetiivi ja vanha mies, joka syöttää pulua vaimolleen. Herra Presidentti käy kuvauttamassa itsensä ja näkee unenomaisessa näyssä vanhan äitinsä. Uni joka pääty ei. Soitinkaupan ikkunassa vanha koulukuva: Tuhlaajapoika matkalla Motowniin. Enkelinhöyheniä ikkunalaudalla. Kylmänä yönä keskikaupungilla postinkantaja usvan keskellä kuin jäisellä peltikatolla.

Eräänä kesäisenä iltana muotitietoinen tyttöbändi Tikittävä Torpedo sunnuntaiksi San Franciscoon. Soile Söderberg, Miranda, Amalia, Tiina-Liisa, Marjo-Riitta, rahtarin rakkaus. Mitä mä niillä teen? Isojen tyttöjen yö taas kun joululta näyttää. Rakkauden työkalu, toteemipaalu, edes kerran elämässä kaikki tai ei mitään. Karkkipäivä, tulilanka palaa, yön tuoksut pohjoisen taivaan alla. Ihanasti sanottu. Toiveunta.

Myöhemmin viisas talonmies Jani kaukaisessa satamassa. Kööpenhamina (teltta ja kamina). Yksin ruma tyttö tanssii. Sopivasti lihava surumetsien talvimorsian Laineen Pia samoissa kengissä. Pojat tanssimaan sadetanssi. Miesten kesken luonnollinen valinta.

Elämä ikkunan takana pölyä ja tuhkaa. Lumettoman talven tarinoita, kuudentoista vuoden yhtäjaksoinen sade. Voit olla huoleti, Gloria. Elämä kuin euroviisu: liikaa sanoja, unelmia ja toimistohommia. Suru ja onni makeampi makeaa. Palava rakkaus tikapuut taivaaseen.

(Tässä tekstissä käytetty ainoastaan Leevi and the leavingsin laulujen nimiä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti