keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Juice Leskinen 29.7.2004 Keskustorin juhlateltta, Tampere29.7.2004 olin Tampereella työnantajan järjestämässä koulutuksessa ja illalla piti lähteä katsomaan, mitä kaupungilla tapahtuu. Tampereella oli menossa kukkaisviikko ja kaikkea siihen liittyvää kihinää ja kuhinaa.

Työkaverini älysi jostain, että Juice esiintyy Keskustorin juhlateltassa. Tämähän sopi meille paremmin kuin hyvin. Juice on kuulunut elämääni siitä asti, kun jotain musiikista aloin tajuamaan. Seitsemänkymmentäluvulla opin jopa hetken vihaamaan Juicen Marilyn –biisiä, jota lapsenlikkamme soitti mankallaan repeatilla. Pikkupoika ei voinut ymmärtää, mitä sedän laulussa tapahtui kun hän lauloi Minä itseni uniin itkin ja uniin onanoin.

Juhlateltta oli täpötäynnä ja tunnelma katossa. Juice soitti ja lauloi Ari Kankaanpään säestämänä. Mestari oli sopivan suulaalla päällä ja piti dialogia yleisön kanssa. Kappaleet soljuivat rennolla otteella vitsien lomassa ja kaikilla oli hauskaa. Enpä silloin tiennyt että olisi viimeinen kerta, kun näin Juicen livenä. Reilu kaksi vuotta myöhemmin pitkään sairastanut artisti luovutti, lopetti dialyysihoidon ja kuoli 24.11.2006. Maailma jäi yhtä loistavaa muusikkoa ja sanaseppoa köyhemmäksi. Juice oli kova lukumies ja hänen jäämistönsä käsitti muhkean, 2300:n niteen kirjakokoelman. Kokoelma päätyi lopulta Viola-kotiyhdistyksen omistamaan Juice kirjastoon.

Vähän aikaa sitten päästin riemunkiljahduksen kun luin, että tuosta nimenomaisesta Tampereen keikasta on julkaistu livelevy. Googlettelin aikani kunnes löysin Reinokauppa.fi –verkkokaupan, josta levyn sai tilattua viidellätoista eurolla. Tuotto menee Juicen kirjaston tuki ry:lle. Tänään postiluukusta kolahti cd ja nyt se soi taustalla. Muistot tulvivat mieleen ja Juicen välispiikkien sanailut saavat hymyn huulille. Levyä on myynnissä 1000:n kappaleen numeroitu painos. Sain levyn numero 253, eli vielä on muutama jäljellä. 

Biisilista:

  1. Alkujuonto
  2. Voi, jospa jostain
  3. Mies joka rakastaa itseään
  4. Folsom Prison Blues
  5. Syksyn sävel
  6. Kannu Vaakunaa
  7. Viidestoista yö / Mr. Tambourine Man
  8. Juankoski, Here I Come
  9. Maamme

Voi, jospa jostain / Live-esitys Vaasan Rockperry Festivaalilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti