torstai 5. maaliskuuta 2015

Temptation IslandMummon kesämökillä vietetyt lapsuuden kesät ovat jääneet lämpimästi mieleen. Näin jälkikäteen ajateltuna kesälomalla paistoi aina aurinko, järvivesi oli aina lämmintä ja elämä huoletonta. Juuri sellaista kuin pikkupoikana pitikin olla.

Kesämökki sijaitsi savolaisen järven rannalla, josta on vesiteitse yhteys Iisveden ja Koskelon isommille selille. Yksi ehkä kiehtovin paikka pikkupojalle oli järven keskellä sijaitseva saari. Saari ei ole suuren suuri. Se on pyöreä ja halkaisijaltaan vain parikymmentä metriä. Saarta asuttavat muurahaiset ja lokit ja sillä kasvaa suuria mäntypuita. Keväisin lokit alkavat pesintäpuuhat ja pitävät meteliä, joka kantautui järvenrannalle asti. Sehän oli meille kuin kutsuhuuto seikkailuun.

Kuvan saari ei liity tarinaan. Kuvituskuvaa.

Sinä kesänä päätimme käydä kaverin kanssa munavarkaissa. Mitään sen suurempaa suunnitelmaa meillä ei ollut. Otettiin vain vene ja soudettiin saareen. Matkaa rannasta tulee puolisen kilometriä eli sellainen sopivan rivakka soutumatka. Mitä lähemmäs saarta pääsimme, sitä kovaäänisemmiksi ja rauhattomammiksi lokit kävivät. Kun viimein rantauduimme saareen, linnut pyrähtivät lentoon ja jäivät yllemme rääkymään. Toiminnan huumassa emme kiinnittäneet tähän huomiota.

Kävelimme hetken saarella kunnes törmäsimme ensimmäiseen lokinpesään. Koska saari on keskellä järveä ja suojassa pedoilta, lokit pesivät siellä varsin avoimesti eikä pesän löytäminen ollut vaikeaa. Suunnitelmamme spontaaniutta kuvaa hyvin se, että emme olleet ottaneet minkäänlaista pussia tai kassia munien kuljettamista varten. Niinpä laitoin ryöstämämme kaksi munaa suoraan verkkaritakin etutaskuihin, toisen vasempaan ja toisen oikeaan. Tehtävän suoritettuamme havahduimme siihen, että lokit kävivät yhä uhkaavammiksi. Oli aika paeta rikospaikalta.

Paluumatkasta tuli pirullinen. Koska tulomatkan oli soutanut kaverini, oli minun vuoro. Soudin siis henkemme edestä samalla, kun äkäiset linnut aloittivat syöksypommituksen. Kaikkein rohkeimmat lokit syöksähtelivät taivaalta niin läheltä, että meidän piti kyyristyä ja väistellä. Kaverini istui veneen pohjalla mutta minun piti istua soutajanpaikalla eli olin haavoittuvampi hyökkäyksille. Tämä sai minut hätääntymään ja soutamaan yhä kovempaa. Siinä pakomatkan tiimellyksessä huidoin airoilla niin, että airojen päät osuivat verkkarin taskuihin ja molemmat taskussa olevat munat särkyivät. Kun viimein pääsimme mummolan rantaan, kaivoin taskuistani munankuoria ja keltuais-valkuaismömmöä. Sen koommin emme ryöstöretkeä uusineet.

Tv:ssä alkoi eilen uusi tositv-sarja Temptation Island. Neljä pariskuntaa vietiin paratiisisaarelle ja laitettiin koetukselle. Naiset eroteltiin naisten saarelle ja miehet miesten saarelle. Naisten saarelle saapui yksitoista sinkku-urosta ja miesten saarelle yksitoista sinkkunaista viettelemään osallistujia. Pariskunnat olivat kuulemma tulleet testaamaan parisuhteitaan ja katsomaan, pysyykö puoliso viettelysten keskellä uskollisena.

Miten tämä nyt sitten liittyy alun tarinaan? Kyllä mummon mökillä lapsuuden kesänä koettu opetus pätee yhä: Älä koskaan mene itse tai päästä naistasi saarelle, jossa on paljaita munia. Loppupeleissä saat vain paskaa niskaan ja käteesi jää rikkoutuneet kuoret.

Kuva lokki ei liity tarinaan eikä siis kakannut niskaani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti