keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Fättness päiväkirja: Bierstube KuopioFättness päiväkirjassa vuorossa rehellistä pubiruokaa tarjoileva Bierstube Kasarmikadulla. Matkaa torilta n. 500 metriä.  
Bierstube, saksalaistyylinen olutpubi on ollut samassa paikassa saman perheen omistuksessa vuodesta 1971. Listalta löytyy mm. suolakurkkukippo, lohikeitto, metsästäjänleipä ja makkaralautanen. Eli konstailematonta evästä oluen kanssa nautittavaksi. Tarjolla on yli 70 olutmerkkiä. Me otimme ruuan kanssa tuttua Budejovický Budvaria, joten vielä jäi seitsemisenkymmentä merkkiä maistamatta. 

Itse paikka on varsin pieni ja viikonloppuisin täynnä, joten jos aiot syödä, pöytävaraus on paikallaan. Tiistai-iltanakin parissa pöydässä oli Varattu –kyltti. Sisustus on rento ja teemalle uskollinen: Olutmerkkien mainoksia, viirejä ja tuoppeja joka paikassa. Nurkkapöydässä on vino pino erilaisia pöytäpelejä shakista Aliakseen, joten pubissa voi istua mukavasti iltaa pelejä pelaten, olutta siemaillen ja seurustellen. Paikalla olikin muutama ulkomaalainen opiskelija, joille Bierstube on luonteva ”olohuone”. 

Eräs silmiin, tai enemminkin korviin pistävä piirre on, ettei pubissa soi musiikki. Ravintola mainostaa ilmapiiriä rauhallisen leppoisaksi, missä voi keskustella huutamatta. Keittiö on avoinna ma-la klo 23, sunnuntaisin klo 21. 

Sipulirenkaat ja mozzarellatikut aurajuusto ja sweet-chili dipillä

Hintataso on edullinen. Tilasimme alkupalaksi friteerattuja sipulirenkaita ja mozzarellatikkuja dipin kanssa. Ruokajuomaksi Budvarit ja pääruoaksi wieninleikkeet. Vielä kasarilla wieninleike oli sitä hienompaa ravintolaruokaa. Nyt leikettä ei tahdo löytää enää mistään, mutta Biersturben listalla se on pysyvästi. On se vain käsittämättömän hieno yhdistelmä: paneroitu porsaan ulkofile, sitruunasiivu, caprista ja anjovis. Ranskalaiset ja salaatti kuuluvat kuvaan. Ruokailun jälkeen tuntee todellakin syöneensä.

wieninleike, 8,70€

Koko menulle tuli hintaa 19 € /nenä. Listan pääruuat ovat kaikki alle 10 €, pois lukien Naudan grillipihvi (10,50 €). Pitää testata ensi kerralla. Mitään kevyttä ja terveellistä Bierstubesta on turha etsiä. Täällä tarjoillaan konstailematonta pubiruokaa ja palan painikkeeksi olutta. Ulos lähtiessä et ole enää nälkäinen, etkä välttämättä myöskään selvin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti