Fättness päiväkirja jatkaa kuopiolaisten ruokaravintoloiden
koluamista. Minä tulin, näin ja maistoin. Kuopiosta löytyy mitä maistella,
joten tehtäväni ei ole läheskään valmis.
Tällä kertaa matkustimme vaimon kanssa Meksikoon, joka
löytyy Kuopion torilta noin kolmensadan metrin päästä Sokoksen takaa. Panza
mainostaa tarjoavansa meksikolaista street-foodia. Pitää varmaan kutakuinkin
paikkansa, näin Meksikossa käymättömän näkövinkkelistä.
Sisustus on sekoitus Frida Kahloa, Meksikon
alkuperäiskansojen taidetta ja Acapulcoa. Kirkkaat värit, pääkallomaiset hahmot
ja rennot tuolit kutsuvat heti kättelyssä vierailijan ottamaan rennosti.
Rentohan paikka onkin. Itse asiassa Panza on harvoja etnisiä
ruokaravintoloita Kuopiossa, jossa tekee mieli viettää aikaa muutenkin kuin
ruuan ääressä. Lisämausteen atmosfääriin antaa rento latinalaisamerikkalainen
musiikki, jota soittaa välillä elävä DJ kunnon vanhanajan lp-levysoittimella.
Erittäin miellyttävää.
Päätimme kahlata ruokalistan pitkän kaavan mukaan, eli
alkuruoka-pääruoka-jälkiruoka. Tosin jälkiruokaan päädyimme vasta pääruuan
jälkeen hetken mietittyämme. Mietteliääksi meidät sai täysi
vatsa, mutta tulisten ja suolaisten makujen jälkeen teki mieli jotain makeaa.
Niinpä menimme päätyyn asti.
Panzan Chevice, el classico! |
Alkuruuaksi, eli starteriksi tilasin Panzan Chevice, el
classicon! Limemarinoitu päivän kalasaalis. Alkujärkytys oli miellyttävä:
Marinoitu kala maistui mansikkajäätelöltä! Pienet kalapalat sulivat suussa ja
mansikanpalat toivat hyvän hapanimelä efektin. Kerrankin pääsin sanomaan, että
mitään tällaista en ole ennen maistanut. Eräänlainen mansikkashushi. Erittäin
hyvää.
Enchilada de Mole |
Meksikolainen ritari |
Pääruuan jälkeen vatsa oli pinkeä kuin Jarkko Niemisen
tennismailan jänteet. Ei muuta kuin tulta kohti ja jälkiruokalistan kimppuun.
Tarjoilijaneito esitteli vaihtoehdot ja kun hän kertoi tarkemmin
meksikolaisista ritareista, olimme myytyjä. Jälkiruoka-annos olikin kympin
arvoinen valinta. Hyvin yksinkertainen köyhäritari voideltuna siirapilla ja
pinta rapeaksi paistettu. Kyljessä talon omaa mansikkajäätelöä, jossa
valkosuklaapaloja. Täytyy sanoa, että vaikka en yleensä harrasta jälkiruokia,
meksikolainen ritari oli pitkästä aikaa parasta, mitä on tullut syötyä.
Koko menu kahdella meksikolaisella oluella höystettynä
kustansi 40 euroa.
Panza on paikka, jonne tulee palattua toistekin. Ruoka on
hyvää, miljöö mutkaton, meininki rentoa ja kiireetöntä. Jopa niin rentoa, että
tarjoilija unohti tuoda meille ruokajuomat pöytään ja jouduimme tilaamaan ne
toistamiseen. Olen kuullut vastaavista tilanteista myös kavereilta, eli tarjoilu
voisi kaikessa rentoudessaan olla hieman skarpimpaa. Siitä ainoa pieni miinus. Paikan sijainti saattaa olla turisteille hieman haastava. Paikalliset tuntevat Panzan, joten muista varata pöytä etukäteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti