Tehdään heti aluksi selväksi, että Gloria ei ole mikään ruokaravintola. Gloriaan tullaan juomaan, laulamaan ja tanssimaan. Poikkeuksena kaavassa on keskiviikon afterwork.
Ravintola Gloria, Kauppakatu 16
Kuukausi sitten, pitkän ja rasittavan työpäivän jälkeen, päätin
pitkästä aikaa käydä Ravintola Glorian afterworkissa. Edellisestä kerrasta oli vierähtänyt puolitoista vuotta. Mutta mitä hittoa: Eihän se ollutkaan enää entisensä! Ei ilmaista salaattia, patonkia, levitettä,
kebablihasuikaleita ja lihapullia sekä majoneesi- ja salaattikastiketta.
Tilalla oli keittoa, josta piti maksaa. Hävytöntä!
Kun nälkäisen ärsyyntynyt ja väsynyt minäni sai viimein
keiton nenän eteen, mieli rauhoittui. Baarimikko ehti kehua,
että tiedossa on jotain uutta ja erikoista. Keitto tarjoiltiin isossa, ontoksi
koverretussa vaaleassa leivässä. Ahaa, alkoi kiinnostaa. Otin lusikan kauniisti
käteen, voitelin leikatun leipäkansipalan voinapilla ja lusikoin
evästä ääntä kohti. Tarjolla oli gulassikeittoa. Keitto on
ehkä hieman harhaanjohtava nimitys. Kyseessä oli enemmänkin muhennos, erittäin
maukas sellainen. Hyvä on, menköön kuusi euroa (annoksen hinta). Tulen tänne
takaisin.
Nyt takana on kolme eri keittoa ja kolme eri kokemusta. Toisella
kerralla listalla oli perunachorizokeitto, arvosana ok. Kolmannella kerralla
tarjottiin lohikeittoa, joka oli todella muhkea ja hyvä suoritus.
Lohikeitto + voinappi + vesi = 6 €. Näyttää paremmalle livenä. |
Summa summarum: Ravintola Glorian afterwork keskiviikkoisin
klo 16 – 18.00. Keitto tarjotaan ontosta leivästä, hintaan kuuluu vesi ja
voinappi. Jos et ole keiton ystävä, voit silti kokeilla. Annos on todellisuudessa
muhennos, keittoa ei ole kuin nimeksi. Kyllä minä tuosta kuusi euroa voin
silloin tällöin maksaa. Riippuu tietysti siitä, mikä keitto on listalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti