tiistai 22. joulukuuta 2015

Jos jouluna ei sada lunta

No onkos tullut kesä nyt talven keskelle? Ei oikeastaan. Eihän talvi ole vielä alkanutkaan. Ihan tällaista joulua en muista toista. Kävin kävelyllä Väinölänniemellä ja kuvasin ”talvimaisemaa” kaksi päivää ennen jouluaattoa. Lämpömittari näyttää + 4, lumesta ei ole tietoakaan. Mielenkiintoista.

Roll Risteilyt järjestää Tapaninpäivän risteilyjä. Jos Tapaninpäivät olisivat kuten ennen (kuva), ei paattia saataisi vesille
Tämä talvi on tuonut mukanaan uusia ilmiöitä. Suomessa käytävät mäkihypyn maailmancup –kisat on jouduttu perumaan lumen vähyyden vuoksi. Puijolla avattiin tykkilumilatu, joka on sulanut olemattomiin. Viimeisimpänä uutisena Kuopion Roll Risteilyt mainosti historian ensimmäisiä Kallaveden Tapaninpäivän risteilyjä. Liput menivät kuin kuumille kiville. 

Jäätä ei ole kiekkokaukalossa...

...eikä Kallavedellä (kuva otettu 22.12.2015)

Vänärille melkein nurmi vihertää

Tänään oli talvipäivän seisaus. Kuten kuvasta näkyy, kyseessä oli vuoden pimein päivä


Vuosi sitten kerroin: I'm dreaming of a white Christmas. Dream on, laulaa Aerosmithin Steve Tyler. Miten käy Finland Icemaratonin? Entäpä Puijon kisojen? Pian tarvitaan talvisuojelualueita eri lajien edustajille. Mäkihyppääjät, hiihtäjät ja luistelijat pitää kuskata talveksi Lappiin, missä he saavat temmeltää lumessa mielin määrin. 

Tällaiselta näytti talvi kuusi vuotta sitten

Päätän raporttini Kuopiosta tähän. Lisämausteena mustaan jouluun sain flunssan, joka pitää meikäläistä kuumeessa ja sängyn pohjalla. Eli jos juttuni tuntuvat tavallistakin pehmeämmiltä, puolustaudun sillä että en ole täysissä sielun ja ruumiin voimissa. 

Kaikesta huolimatta toivotan lukijoille


OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti