lauantai 12. joulukuuta 2015

Sara Kuopion Henry's Pubissa 11.12.2015Hektor on musiikillinen ikirakkauteni 70-luvulta saakka. Yhtenä Iltana on yksi artistin hienoimpia kappaleita. Neljä vuotta sitten korviini tarttui Yhtenä Iltana –cover, joka soi tiuhaan radiossa. Mikäs bändi tämä Sara on? Versio oli hyvä, mutta ei herättänyt sen enempää mielenkiintoa itse esittäjää kohtaan. Musiikki tulee ja menee.

Kun huomasin ilmoituksen Saran keikasta perjantaina Henry’s Pubissa, tuo Yhtenä Iltana alkoi soida korvissani ja pieni mielenkiinnon kipinä heräsi. Lipun hinta oli kohtuullinen 8 € ja koska vaimo piti myös samasta kappaleesta, päätimme käydä katsomassa, mikä bändi on miehiään. Onneksi mentiin.Keikka alkoi kuulaalla syntikkapopilla ilman rumpuja ja kitaroita. Solisti Joa Korhosen ääni osoittautui  hypnoottiseksi. Siinä on jotain 70-luvun kasevamaista pehmeyttä. Jos et tunne Kasevaa, voit tsekata bändin tästä.Kun kolmas biisikin mentiin syntikkalinjaa ajattelin, että bändi on todellakin luonut nahkansa sitten Yhtenä Iltana –ajan. Olin väärässä. Seuraavassa setissä kaverit ottivat kitarat ja basson kaulaan ja soundit muuttuivat syntikoinnista raskaamman kitaravetoisen rokin suuntaan. Muutamassa biisissä käytiin jopa metallin puolella. Kaikesta huomasi, että kombo on kiertänyt vuosia ja hionut tyyliään siihen, mitä nyt kuultiin. Yleisöä ei kosiskeltu, vaan Korhonen upposi laulujen syövereihin ja bändi tuki solistia komeasti. 


Yhtenä iltana

Välispiikit loistivat poissaolollaan. Biisin loputtua Joa sanoi koruttomasti kiitos, ja sitten jatkettiin matkaa. Ainoa pidempi lause tuli varsinaisen setin lopussa. Nyt sitä Hektoria, Korhonen totesi vinosti hymyillen ja Yhtenä Iltana ensitahdit täyttivät tilan. Kuin verannan valon vetämät yöperhoset lavan edustalle ilmestyi toistakymmentä naista ja muutama mies, jotka tanssivat koko kappaleen ajan. Kun biisi päättyi, porukka palasi takaisin takariviin. Bändi poistui takahuoneeseen ja hetken odottelun jälkeen palasi soittamaan encoren.Encoren aloitti Rauhan Aika, joka kuulosti oudon tutulta. Ahaa, tämä on siis Saraa! Joskus sitä vain kuulee radiosta ohimenevän biisin, joka jää takaraivoon paljastamatta tekijäänsä. Erittäin upea rockhelmi, miten minä en ole tätä aikaisemmin tajunnut? Keikan päätti uusi kappale Tyhmä Pieni Elämä, joka kuulosti myös hyvältä. Vaimo hymyili vieressäni. Hyvä että lähdettiin.Yleisöä keikalla oli harmittavan vähän, vaikka oli perjantai-ilta. Pohdin tätä keikan aikana ja päädyin seuraavaan teoriaan: Paikalla oli kolmenlaista yleisöä: uusia syntikkapopista pitäviä faneja, vanhoja Sara-faneja sekä meitä, jotka tulivat koska Yhtenä Iltana. Bändi tarjoili jokaiselle jotain ja loppupeleissä sekä syntikka- että metallimusa toimivat hienosti. Voin kuvitella, että alkuaikojen Sara-faneille bändin muuttuminen on ollut kova paikka, eivätkä rockpuristit tule enää bändin keikoille. Jos näin on, se on sääli. Sara on nimittäin yksi kiehtovampia kotimaisia livebändejä. Jonkinlainen mystiikka tämän vähäpuheisen ja vähäeleisen aktin yllä leijuu.

Joa Korhonen
Sara soittaa Ainoat hereillä –kiertueella neljän miehen kokoonpanolla ympäri Suomea. Laulun lisäksi Joa Korhonen soittaa kitaraa, Kristian Udd bassoa ja syntikoita, Andreas Bäcklund rumpuja ja Marko Kivelä koskettimia. Keikalla kuultiin mm. kappaleet Laine kerrallaan, Ainoat hereillä, Se keinuttaa meitä ajassa ja Vielä muodostan varjoni


 Ainoa hereillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti