keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

After Work - Ilmainen lounas


Talvilomalla pitää olla lunta

Joku on väittänyt, että ilmaisia lounaista ei ole olemassa. Ei muuten pidä paikkansa Kuopiossa. Mutta ei mennä asioiden edelle. Tämä on ollut kaiken kaikkiaan mukava talvilomapäivä.

Jotta talviloma olisi talviloma, pitää olla lunta ja pakkasta. Lunta on tullut tänään ihan kiitettävästi, pakkanen on jäänyt aika vaisuksi. Kiertelimme vaimon kanssa kaupungilla ilman sen kummempaa ohjelmaa ja lopulta päätimme käydä päiväkahvilla.

Kahvilan ikkunapöydässä oli täysi lasi colaa ja penkillä pipo ja lapaset. Päätimme ottaa viereisen pöydän, kun tarjoilija tuli ja vei colalasin mennessään. Vaimo tuumasi kaverille ääneen, että taitaa lasin omistaja olla jossain käymässä. Tarjoilija ei tähän korvaansa lotkauttanut vaan meni menojaan.

Kuvan kuppi liittyy kahvila-episodiin


Kohta paikalle ilmestyikin jo parhaat päivänsä nähnyt herrasmies, joka jäi hypistelemään hattua ja lapasia hämillään. Sanoimme hänelle, että tarjoilija vei teidän lasin mennessään. Mies hissutteli tiskille, tilasi uuden juoman ja kertoi, että edellinen jäi sattuneista syistä juomatta. Tätä ei tiskin takana ollut tyttö uskonut, vaan pyysi mieheltä kahdeksaa euroa. Vasta kun vaimoni ja vieruspöydän rouva kävivät sanomassa asiasta, tarjoilija uskoi ja antoi miehelle juoman veloituksetta. Mies istuutui ikkunapöydän ääreen ja kiitteli meitä vuolaasti. Ei ollut lasissa pelkkää cocista.
Räntäsateessa seuraava etappi oli Kuopion Kaupunginteatterin lipunmyynti. Perjantaina esitetään Kuin ensimmäistä päivää –näytös, eli sinne siis. Kun avasimme toimiston oven tuli hetkeksi olo, että nyt mentiin kyllä aivan väärään paikkaan. Vastassa oli nimittäin siisti, valkoinen ruumisarkku. Arkku osoittautui teatterin rekvisiitaksi. Olipahan vain laitettu veikeästi oven eteen tervehtimään tulijoita. 

Hetkinen? Meidänhän piti tulla teatteriin...Sitten syömään. Kauppakatu 16:sta on Ravintola Gloria, jossa on keskiviikkoisin Super After Work klo 16 – 18.00. Suomeksi sanottuna ilmainen lounas. Juoma piti ostaa tiskiltä, mutta syöminen ei todellakaan maksanut mitään. Seisovassa pöydässä oli salaattia, patonkia, levitettä, kebablihasuikaleita ja lihapullia sekä majoneesikastike että salaattikastike.

After Work ilmainen lounasmättö
Ravintolan yhtenä omistajana on NHL-kiekkoilija Kimmo Timonen, joka on kuulemma tuonut idean rapakon takaa. Kun katselin vieruspöytiä ajattelin, että parempaa mainosta paikka ei voisi saada. Pöydät olivat täynnä opiskelijoita, jotka vetivät ilmaista sapuskaa naamariin ja hakivat välillä tuopin tiskiltä. Kaikki olivat tyytyväisiä, kaikki tuntuivat viihtyvän ja sana kiirii kylille. Super After Work on kerran viikossa keskiviikkoisin, joten kustannukset jäävät varmaan pieniksi hyötyihin nähden.

Ravintola Gloria Kauppakatu 16After Work -lounasta mainostetaan varsin huomaamattomasti mm. ravintolaketjun toisessa paikassa pienellä julisteella. Itse kuulin tästä työkaverilta, ja heti piti lähteä testaamaan.   

  Mitä kaikesta seurasi? Kun ruoka maistuu ja on vielä ilmaista tuli ahdettua niin, että nyt on ähky. Mutta ei se mitään. Ensi keskiviikkona töiden jälkeen käyn taas syömässä Gloriassa. Ilmaiseksi.
 
Kauppahallin kulmalla
 
Kuopion tori kevättalven loisteessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti