perjantai 28. maaliskuuta 2014

LaiskanpaskanpäiväTiedättekö sen tunteen kun ei vaan nappaa, ei jaksa eikä huvita. Pelkkä ajatus, että pitäisi tehdä jotain, saa kropan veltoksi ja ahdistuksen mieleen. Kun ei vaan pysty niin ei pysty. EVVK (Ei voisi vähemmän kiinnostaa, suomennos nuoremmille lukijoille).

Eikö tällaistakin päivää saisi luvan kanssa viettää? Edes kerran vuodessa. Olisi lupa jäädä sinne lakanoiden väliin ja ummistaa silmät. Haistattaa v…kukkaset maailmalle ja olla vaan. Tekemättä mitään. Välittämättä mistään. Saamatta mitään aikaiseksi.

Onhan näitä Unikeonpäiviä ja Ystävänpäiviä ja Viattomien lasten päiviä jne jne. Miksei siis kerran vuodessa voisi olla Laiskanpaskanpäivä. Virallisesti. Ihan liputuksen kera. Tai ei liputusta, koska sekin on työtä. Laiskanpaskanpäivänä työnteko ei ole sallittua.

Laiskanpaskanpäivä voisi olla tässä kevään puolella, kun ankea talvi on lusittu mutta kesä ei ole vielä ovella. Kevät tuo tullessaan helvetisti velvollisuuksia: Pitää tehdä kevätsiivous, vaihtaa talvirenkaat, viedä sukset varastoon, ottaa polkupyörä varastosta.. Eiiih… Ja kun tämä kaikki on tehty, on edessä uusi siivous, koska ulkoa kantautuu kuraa ja kakkaa. Ja ikkunat näyttävät maitolasilta. Ja peilissä tuijottaa kaveri, jonka kaksoisolennon näit telkkarissa dokumenttiohjelmassa Saimaan norpan elämää. Ahdistaako. No eipä vähän!

Laiskanpaskanpäivä voisi olla vaikka 3.4. Päivämäärä on tarpeeksi epämääräinen ja kun se sovitaan kiinteäksi, siitä napsahtaa vuodessa yksi palkallinen pyhäpäivä lisää. Laiskanpaskanpäivänä kaikenlainen työnteko, raataminen, hyötyliikunta ja kaikki hyöty –alkuiset asiat ovat ankarasti kiellettyjä. Laiskanpaskanpäivänä maataan, loikoillaan, levytetään, torkutaan, otetaan päikkäreitä ja ollaan vaan. Tietsikalla saa notkua, kunhan ei tee mitään tuottavaa. Suositeltavaa on myös sohvalla löhöily ja teeveen tuijottaminen. Kylkeä saa kääntää, sitä ei lasketa hyötyliikunnaksi

Eli ensi torstaina kaikki jäävät koteihinsa, eivät avaa verhoja, eivät ota postia laatikosta eivätkä tee mitään muutakaan. Vietetään porukalla Laiskanpaskanpäivää, syödään mitä jääkaapista löytyy, ei peseydytä ja kasvatetaan päivän sänki leukaan. Sen mukaan kenellä se nyt kasvaa. Otetaan relax ja kuunnellaan vaikka Frankie Goes to Hollywoodia.

HYVÄÄ LAISKANPASKAN PÄIVÄÄ KAIKILLE!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti