lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lassi Valtonen Kuopion Introssa 14.03.2014Mies ja kitara. Hyvin yksinkertaista. Kombinaatio on useimmiten hyvä, mutta tällä kertaa se oli loistava.

Lassi Valtonen, Idolsista ponnistanut muusikko, on yksi aliarvostetuimmista artisteista Suomessa. Tällä kertaa Lassi esiintyi kitaransa kera Kuopion Introssa, jonne oli ilmainen sisäänpääsy. Ilmainen sisäänpääsy tarkoittaa usein valitettavasti myös sitä, että osa porukasta ei tule paikalle musiikin takia. Tuvassa oli ärsyttävän paljon meteliä ja puheensorinaa ja esiintyjä jäi sivurooliin.

Lassi esitti muutaman oman kappaleen ja suomalaisia covereita. Biisivalinnat napsahtivat nappiin ainakin itseni osalta ja diggasin todella paljon. Illan parasta antia oli versio Leevi and The Leavingsin Poika nimeltä Päivi –kappaleesta. Tulkinta oli niin riipaiseva, että sai aikamiehenkin silmät kimmeltämään. Lassin lauluääni on parhaimmillaan juuri mollivoittoisissa balladeissa.

Mies ja kitara. Lassi Valtonen Introssa.

Keikka loppui vähän töksähtäen, ja yleisön aplodit olivat niukat. Eikä encorea kuultu. Itse olin varma, että Lassi esittäisi viimeisenä biisinä suurimman hittinsä Pispala, mutta lopulta kappaletta ei kuultu ollenkaan. Tämä oli pettymys vaimon ja minun lisäksi varmaan monille muillekin. Onko Lassi kyllästynyt kappaleeseen, vai oliko sen tarkoitus tulla encorena? Jää arvoitukseksi. Itselle jäi semmoinen kutina, että hälyinen ja levoton ympäristö ei ollut paras mahdollinen paikka Lassille.

Jututin häntä hetken keikan jälkeen. Lassi totesi, että tekee keikkoja vain satunnaisesti. Hän haluaa rauhoittaa tilannetta ja tekee kappaleita uutta levyä varten. Loppu onkin sitten kiinni levy-yhtiöstä.

Lassi on äärettömän tavallisen ja sympaattisen oloinen nuorimies, jolla on kaikki edellytykset nousta joksikin suureksi Rauli Bäddingin jalanjäljillä. Se, että hän jätti Idolsin kesken, on varmaan kaksipiippuinen juttu. Idolsin kautta Lassi tekisi varmuudella isompia keikkoja isommilla estradeilla, mutta toisaalta lankoja liikuttaisivat aivan toiset tahot. Nyt Lassi tuntuu tekevän juuri sitä mitä haluaa: Esiintyy kitaransa kanssa ja tulkitsee kotimaisia kappaleita pienissä piireissä. Ja minun mielestäni hän tekee sen paremmin kuin kukaan muu tässä maassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti