maanantai 2. kesäkuuta 2014

Haluatko kiekkoilijan pakarat? Hanki Puijon portaat!Matka ei ole tärkeä, vaan päämäärä. Vai miten se meni? Kuopus pyysi minua pelaamaan biljardia. Kuopion Keilahallilla on muutama kolikkovetoinen pöytä. Otimme pyörät alle ja polkaisimme liikkeelle ilta-auringon loisteessa.
Saisiko olla erä biljardia? Ei tänään

 Sitten tiukkoja matseja, upeita lyöntejä ja pussituksia. Ei se ihan niin mennyt. Paikan päällä oli kummallisen hiljaista ja syy löytyi ovessa olevasta lapusta: Suljettu. Maanantaina? Mitäs sitten? 

Poika ei paljoa isää odotellut

Ehdotin, että pyöräillään Puijon monttuun ja käydään kiipeämässä Puijon portaat. Jatkoimme siis lenkkiä ja mitä lähemmäs määränpää tuli, sitä jyrkemmiksi mäet muuttuivat. Perillä oli väkeä kuin Elon pelissä, ilma oli täydellinen ulkoilulle. Pyörät parkkiin ja kiipeämään. 

Puijon mäkihyppystadion
Kalustomme kuvassa. Sponsori, ota yhteyttä

Joskus parempikuntoisena olen kiivennyt portaita kuntoilumielessä edes takaisin neljä-kahdeksan kertaa ja kävelylenkki päälle. Nyt riitti, että raahustin nuo loputtomat askelmat huipulle kerran. Hikeä pukkasi sen verran helposti, että enempään en pystynyt. Pohjakunto on saavutettu, tai kunnon pohja, miten sen nyt ottaa. 


Mutta maisemat olivat hienot kuten aina ja auringonpaiste lämmitti. Jos joskus jostain syystä eksyt Kuopioon niin käy Puijolla. Enkä tarkoita pelkästään Puijon tornia, vaan mäkihyppyrinteitä ja metalliportaita. Nuo nelisensataa askelmaa imaisee mukavasti mehut ja perse puristuu kuin huomaamatta jääkiekkoilijan/huippumallin mittoihin. Ei ihan heti, mutta muutaman kerran jälkeen. 

Puijon torni
Jäätelöhetki hyppytornien juurella

Meillä oli asiaa
Pakaran piukennus portaat

2 kommenttia:

  1. Harmi kun on Puijo niin kaukana - muuten lähtisin heti treenailemaan. :-)

    VastaaPoista
  2. Puijon portaat on huippupaikka. Meikäläisellä meni aikanaan pari kertaa, ennen kuin sain niistä kaiken irti. Eikä johtunut pelkästään kunnosta vaan tästä korkeanpaikan kammosta. On sen verran hulppeat maisemat ja ritiläportaat että alussa tuntui pahalle.

    VastaaPoista