sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Isojalan jäljillä


Kaikki kai tuntevat Bigfootin. Amerikkalainen myyttinen olento, joka asuu metsissä, syö lihaa, näyttää gorillalta ja jota kukaan ei ole nähnyt. Satuin katsomaan Discovery channelin dokkarin Isojalan jäljillä ja olen myyty. Isojalka on olemassa.

Ohjelmassa joukko tutkijoita saapui maatilalle, jonka mailla Isojalat ovat asuneet jo parinkymmenen vuoden ajan. Ranchin isäntä kertoi ryhmälle, että Isojalat ruokailevat aina samassa paikassa, joten tästä olikin helppo lähteä suunnittelemaan bongausreissua erämaahan. Koska Isojalat liikkuvat öisin, myös tutkijaryhmä päätti lähteä metsään yöllä. Mukaan pakattiin otsalamppuja, yökiikareita, infrapunakameroita ja koiria. Edessä oli kaikkien aikojen Isojalka-yö.

Ensimmäisen tunnin aikana joukkio löysi villisian leukaluun. Asiantuntija kertoi, että Isojaloille villisika on helppo saalis ja luu todisti, että oltiin lähellä. Isojalat nukkuivat kuulemma pusikoissa. Maasto antoikin viitteitä siitä, että oltiin Bigfootien mailla. Nyt oli aika laittaa koirat töihin.

Seuraavalla hetkellä koirat villiintyivät ja tutkijat perässä. Kameraryhmään kuuluva nainen kysyi typerästi, eikö koirien reaktioon voi vaikuttaa jonkin muun eläimen läheisyys. Koirien omistaja tyrmäsi tämän toteamalla, että koirat ovat koulutettuja reagoimaan vain kädellisiin. Siitäs sai vääräuskoinen!

Kuvausryhmä haravoi metsää yökiikareilla ja koirat räkyttivät. Missään ei näkynyt yhtään ainutta elollista olentoa. Tutkijaryhmä ei tästä masentunut. Yksi miehistä, joka muistutti lippispäistä Isojalkaa, huusi metsään kutsuhuudon. Metsä vastasi välittömästi oudolla ulvaisulla. Mies totesi ensin, että kuulosti aivan minulta, mutta ääni oli varmaan Isojalan. Päätelmä johtui siitä, ettei ulvonta muistuttanut minkään eläimen ääntä.

Jahti päättyi, kun taivaalta alkoi ripeksimään vettä. Tutkijat totesivat olevansa vaarassa, koska salama voi iskeä helposti heidän elektronisiin laitteisiin. Ei muuta kun kamat kasaan ja mars autoille. Kaverit totesivat vielä lopputekstien pyöriessä, että reissu oli ollut hyvä ja antoi lisäuskoa, että he löytävät maatilan mailta Isojalka-populaation. Maltan tuskin odottaa seuraavaa jaksoa.

Iso jalanjäljillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti