torstai 10. heinäkuuta 2014

Lomalla viimeinkin, voin ottaa bissenkinHuomenna on aika siirtää ajatukset lomamodelle neljäksi viikoksi. Kuvitelkaa. Neljä viikkoa, ettei tarvitse herätä töihin. Neljä viikkoa, ettei tarvitse kulkea kellon mukaan. Neljä viikkoa, että voi maata niin pitkään kun haluaa, tehdä mitä huvittaa ja mennä minne haluttaa. Neljä viikkoa.

On ollut aikoja, jolloin työpaikkaa tuli vaihdettua tiuhaan ja vuodet kuluivat ilman vuosilomia. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän puntarissa painaa vapaa-aika verrattuna rahaan. Maltan tuskin odottaa eläkeikää ja sitä tunnetta, kun viimeinen työpäivä on takana. Kun työvelvoitteet on tehty ja voi hyvillä mielin jäädä vapaalle. Lopun elämää. Loistava tulevaisuus.

Mutta sitä ennen tämä neljän viikon loma on pala taivasta, jota pitää makustella päivä kerrallaan ja hengittää minuutti minuutilta. Jospa tässä ehtii toipua niin, että jaksaa taas vääntää 11 kuukautta oravanpyörässä. Tuntuu vain, että sen pyörän vauhti kiihtyy vuosi vuodelta kun taas oma vauhti hidastuu ja hiipuu. Ihminen ei ole kone, eikä edes koneen jatke. Ihminen on jotain paljon monimutkaisempaa.

Joten seuraavia juttua saattaa joutua odottamaan, eli päästän teidän lukijatkin lomalle. Kyllähän tämä meikäläisen juttujen lukeminen käy välillä työstä. Ehkäpä lomalla tulee uusia inspiraatioita, uusia tuulia, uusia maisemia. Uusia ajatuksia, jotka sitten hakkaan vimmatusti wordille ja julkaisen kaiken kansan katsottavaksi. Tiedä häntä, aika näyttää. Tällä hetkellä tuntuu, että sekä henkinen että fyysinen takki on kohtuullisen tyhjä.

Lomalla aion ottaa: aurinkoa, rusketusta, sania, päivetystä, väriä pintaan, päikkärit, nokkaunet, rennosti, lunkisti, hieronnan, manikyyrin, pedikyyrin, miniatyyrin, kirjan käteen, kilpikonnan, papukaijan, viljakäärmeen, maissihiiren, onkeeni, opikseni, tilaisuudesta vaarin, kupin kahvia, palan kakkua, vaimon syliini, toiset huomioon, aikaa itselleni, ässäarvan, vara-avaimen, lompakon, kamman, kännykän, aurinkolasit, tuopin olutta, huikan aperitiivia, hiukan viiniä, pullon punkkia, mäyräkoiran, pari kossua, kännit, perseet olalle, nakit silmille, nokkiini, pultit, raivarit, lopputilin, brasilialaisen vahauksen, tatuoinnin, lävistyksen, napakorun, selkääni, turpaani, sakot, vihat niskoilleni, syyt kontolleni, ohraleivän ja viimein järjen käteen.

Aurinkoista kesää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti