maanantai 7. heinäkuuta 2014

Puiston mysteeriset pyramiditKäytin aamulla koiraa ulkona ja voitte arvata hämmästykseni, kun menin puistoon. Paikalle oli ilmestynyt, kuin tyhjästä, puolenkymmentä hiekka- ja kivipyramidia. Mitä oli tapahtunut? Kuinka nuo mystiset muodostelmat olivat tuohon tulleet? Oliko kukaan muu ehtinyt huomata niitä? Asia vaati tutkimista.

Olen katsellut Isojalan jäljillä –sarjaa ja siitä viisastuneena rajasin eri vaihtoehtoja pois. Ufot noita rakennelmia eivät olleet tehneet, koska en nähnyt täällä(kään) yhtään lentävää lautasta viime aikoina. Paikallisilla asukkailla ei ollut tietotaitoa tai aikaa kyhätä moisia kasoja. Pyramidit muistuttivat erehdyttävästi Egyptin Gizassa olevia sukulaisiaan. Puntaroituani jonkin aikaa asiaa tulin vääjäämättömään lopputulokseen: Pyramidien rakentajat olivat muinaisia egyptiläisiä.

Jo muinaiset egyptiläiset osasivat pyramidin rakentamisen taidon. Tuhansia vuosia sitten he rakensivat aavikolle valtavia kivimehutetroja, jotka pönöttävät edelleen turistinähtävyyksinä keskellä ei mitään. Muinaiset egyptiläiset kävivät siis viikonloppuna lähipuistossamme, toivat tullessaan tonneittain kiviä, soraa ja hiekkaa ja tekivät pyramidit yhdessä yössä. Paljain käsin ilman mitään apuvälineitä. Hämmästyttävää!

Olin niin tohkeissani löydöstä, että kuvasin ja kartoitin paikan huolellisesti ja palasin kotiin. Maltoin tuskin odottaa, että pääsen kertomaan asiasta vaimolle. Parempi puolisko oli keittänyt aamukahvia ja istui keittiössä sanomalehti kädessä. Annoin koiralle ruuan, heitin sandaalit eteiseen ja aloin kiihtyneessä mielentilassa kertomaan huikeasta havainnostani. Vaimo kuunteli minua koko ajan tarkkaavaisesti eikä sanonut sanaakaan. Kun oli päässyt tarinan kliimaksiin, odotin puolison reaktiota. Hän pohti asiaa hetken, katsoi minua sitten pitkään ja tuumasi rauhallisesti:

- Oletko sinä muistanut pitää lakkia päässä ulkona? Siellä paistaa aurinko aika kuumasti ja sinulla kun ei ole paljoa hiuksia päälakea suojaamassa.
En ymmärtänyt, miten tuo kommentti liittyi mihinkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti