torstai 20. elokuuta 2015

SääprofeettaEn voi vastustaa kiusausta, joten ilmoitanpa teillekin että minulla alkoi tällä viikolla kesäloma. Voitteko kuvitella, KESÄLOMA. Ja sää on mitä loistavin. Käsittämätön mäihä.

Vuosi sitten kirjoitin ennusteen kesän 2014 säästä. Ennuste oli tietenkin täyttä diipadaapaa, eikä mikään siitä osunut kohdalleen. Tänä keväänä kävi mielessä tehdä uusi ennuste kesän 2015 säästä. Olisin haukkunut kesä- ja heinäkuun yhdeksi vuosisadan kylmimmistä, vettä sataa melkein joka päivä eikä kesästä ole tietoakaan. Muutos tapahtuisi 14.8 alkavalla ajanjaksolla, jolloin helle saapuisi Suomeen ja kestäisi harvinaiset kolme viikkoa. Näin elokuusta tulisi yksi lämpimimmistä kautta aikojen.

Eikä tässä ennusteessa olisi ollut mitään yliluonnollista, vaan tällä säämiehellä on vain oma lehmä ojassa. Kun kesälomajakso alkoi vasta elokuun puolivälissä, niin totta kai sitä toivoo, että on lämmintä ja aurinkoista. Kutkuttavan hyvin tuo ennuste olisi pitänyt paikkansa.

Jäi siis kirjoittamatta, joten jälkiviisastelu on turhaa. Ensi kesää ajatellen laadin uuden ennusteen: 2016 kesäkuu on kylmä ja sateinen. Juhannuksena säässä tapahtuu muutos, ja voimakas helleaalto saapuu maahamme tuoden trombeja ym. paarmoja ja itikoita. Hellekausi kestää 24.6 – 17.7, jonka jälkeen sää viilenee ja kääntyy syksyiseksi. Elokuussa on enää turha odottaa lämmintä jaksoa.

Että näin. Palaan tähän vuoden päästä jo ennustus toteutuu. Jos ei, unohdetaan tämä kuten ne kaikki muutkin sammakkomiesten ja kansanparantajien tekemät sääprofetiat.

Sääprofeetta nousee taivaalle tutkimaan kumpupilvien muodostumista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti