maanantai 6. huhtikuuta 2015

Fättness päiväkirja: Kahvila & Konditoria Houkutus, KuopioFättness päiväkirjassa käyn läpi kuopiolaisia syöttölöitä lämmöllä, lemmellä ja kuola suupielellä. Nälkä on loistava tekosyy käydä mässäämässä erilaisia herkkuja valmiissa pöydässä.


Kahviloita ei tullut paljoa harrastettua ennen kuin tapasin vaimoni. Hän sai minut houkuteltua mm. Houkutukseen (lausutaan savolaisittain: Hookutus). Makeista kakuista en pysty paljoa kertomaan, koska en niiden päälle juuri ymmärrä. Suolaiset on sitäkin parempia.Viikolla kävimme Houkutuksessa lounastamassa piirakkaa ja salaattia. Kinkku-aurajuustopiirakka + salaatti + kahvi teki semmoisen kymmenen egee. Makuasioista sen verran, että vaimolle kinkku-aurajuustopiirakka oli hieman liian vahvan makuista, mulle siinä olisi saanut olla lisää aurajuustoa. Eli keskiarvona piirakka oli ihan jees ja salaatti yllättävän täyttävä. Kyllä tämä lounaasta kävi.

Kinkku-aurajuusto piirakka, salaattia pastalla ja valkosipulikastikkeella + kahvi, noin kympin satsi.

Houkutus muutti Carlsonin kakkoskerroksesta katua vastapäätä Kauppakadun katutasolle, ja siirto oli ilmeisen onnistunut. Kyllä Houkutuksessa riitti ennenkin asiakkaita, mutta nyt otollisempi sijainti ja isommat tilat veti porukkaa jonoksi asti näin pääsiäisenä. Jos metelin ei anna ruuhka-aikana häiritä, paikassa on hyvä pitää hengähdyshetki ja kytätä ikkunan läpi Kauppakadun elämää.

Kahvilan peräseinällä on porraspenkit. Mukulat näyttivät tykkäävän.

Kun haluat maistaa ehtaa savolaista perinneherkkua, kokeile Houkutuksen mustikkakukkoa. Mustikkakukko on leivos, jossa ruisjauhotaikinakuoren sisällä on mustikkasydän. Tarjoillaan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera ja on jumalallisen hyvää. Ja tässä korrrostan (Paavo M. Petäjän äänellä) että suosituksen antaa kaveri, joka ei yleensä syön minkäänlaisia kahvileipiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti