lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vain ääni ratkaiseeSunnuntaina ollaan eduskuntavaaleissa ääni ratkaisee –vaiheessa, mutta edelleenkin on epäselvää, kenelle sen antaisi. Hymy pyllyyn siellä lukijat, tämä on vakava asia. Vaikka minulla ei olekaan Suomen kaunein koti ja oleskelen lähinnä kurjissa kuppiloissa, myös minun äänelläni on merkitys. Paljon on näitä Suomen huutokauppakeisareita, jotka suureen ääneen toitottavat omaa erinomaisuuttaan. Minä kuitenkin etsin ehdokasta joka sanoisi suoraan, että olen kylmäverisesti sinun. Eikä tämä ole mikään uutisvuoto, vaikka en tiedäkään kuuluuko tämä ryhmään hyvät ja huonot uutiset. Kylmä rinki kasvaa enkä halua, että joku tulee vaikuttamaan tai arvostelemaan mun illallisen. Varsinkaan joku viidakon tähtönen, joka rillit huurussa pitää tärkeänä vain pientä pintaremonttia. 


Hymyhuulet saattavat hämätä äänestäjää, vaikka se onkin tabu. Mutapainin ystävät taas etsivät joka paikasta valehtelijoiden klubia, koska eivät luota poliitikkoihin. Tupla tai kuitti, se on pelin henki. Joku ehdokas, joka antaa itsestään kuvan ajankohtaisena kakkosena, saattaa paljastua patakakkoseksi. No, tuskin noista valittavista kukaan on napakymppi. Pakkohan se on vain seurata hittimittareita ja äänestää jotain, ettei ääni mene hukkaan. Ja jos ääni sitten meneekin hukkaan, voi aina seuraavissa vaaleissa tarjota väärälle kingille passia ja hammasharjaa. Sohvaperunalla on se valta tässä vinossa showssa. Putous saattaa tulla asianomaiselle melkoisena yllätyksenä.
  

Ehdokkaan etsiminen on vähän kuin Aatami etsii Eevaa. Täydelliset naiset, kauniit ja rohkeat ovat tällaiselle hurjaa muodonmuutosta karttavalle perusäänestäjämiehelle pelottavia. Joku Tuurin kyläkauppiaskin tuntuu houkuttelevammalle. Kai tämän kaiken äänestysmysteerin keskellä tarvittaisiin myytinmurtaja, jonka kanssa voisi vaihtaa ajatuksia. Kaiken tämän pohdinnan jälkeen joudun kuitenkin menemään äänestyskoppiin vähän niin kuin ensitreffeille alttarilla. Outoa vai mitä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti