torstai 3. huhtikuuta 2014

Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos


Kaikkihan tuntevat tarinan: Mies haluaa vaimoaan. Aina, joka paikassa, jatkuvasti. Vaimo on hellä mutta herkkä ja sulkeutunut ja torjuu miehensä lähentelyt kerta toisensa jälkeen. Milloin särkee päähän, milloin on huono hetki, milloin lapset kotona. Mies tuskastuu, edellisestä kerrasta on jo aikaa ja paine kasvaa. Anna-Leena Härkönen kääntää tämän asetelman ylösalaisin kirjassaan Ei kiitos.

Heli Valkonen rakastaa ja palvoo miestään, mutta Matti ei vain halua. Häntä kiinnostavat enemmän nettipelit. Heli on epätoivoinen, sillä hän ei saa minkäänlaista kontaktia mieheensä. Ei tämä paha ole, päinvastoin. Mutta haluttomuus ja saamattomuus nakertavat suhdetta rotan lailla.

Sitten koittaa kesä, jolloin perheen tytär Sissi lähtee Lontooseen ja Heli ja Matti jäävät kahden. Edessä on viikon unelmaloma Kreikan Santorinin saarella. Puitteet eivät voisi olla romanttisemmat ja lapsi on pois jaloista. Lomasta tulee vain toisenlainen, kuin Heli oli odottanut.

Tämä oli helppoa flunssapäivän luettavaa. Ahmin kirjan yhdessä päivässä. Henkilöhahmot ovat elävän oloisia ja asetelma mielenkiintoinen. Mietin, että eihän sitä miehelläkään aina voi tehdä mieli seksiä. Mitäs sitten? Onko miehen ei loukkaus naista kohtaan? Tietenkin, jos jomman kummalla ei tee mieli KOSKAAN, on aika kääntyä ammattiauttajan puoleen.

Hyvä tarina. Naisnäkökulmasta huolimatta ei tämä mikään tyttöjen kirja ole, kyllä tästä mieskin saa jotain irti. Teos sisältää paljon hyvällä maulla kerrottua ronskia pornoa. Siinäpä vasta ristiriitainen lause. Viimeksi olen lukenut Anna-Leena Härkösen Häräntappoaseen joskus kouluaikaan, joten oli aika päivittää vähän hänen tuotantoaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti