tiistai 15. huhtikuuta 2014

Mondeomiehen kuntovinkitNäin kypsässä iässä sitä alkaa miettimään yhä enemmän omaa hyvinvointiaan. Nimenomaan miettimään, harvoin sen eteen tulee mitään konkreettista tehtyä. Minäkin mietin aikani ja päätin hankkia auton. On nimittäin polvet menneet sen verran huonoon kuntoon.

Enpä arvannut, että tein parhaan mahdollisen vedon oman kuntoni kohottamiseksi. Jos haluat lisätä liikuntamäärää ja välttää autoilua, hanki Mondeo! Alusta asti kulkupelini on pitänyt huolta siitä, että kuljen jalan tai pyörällä, koska autolla ei voi. Koska auto ei toimi. Koska auto on rikki. Tai remontissa. Tässäpä Mondeomiehen kuntovinkit näin keväälle. Ennen kuin huomaatkaan, olet rantakunnossa ja Eppujen sanoin pakarasi pudottavat silmät naisten päistä.

 1. Jalkatreeni, kuuden kilometrin kävely

Vie jarrunesteet pihalle sylkäissyt Mondeo huoltoon toiselle puolelle kaupunkia. Koska autosi on farmari, voit laittaa polkupyörän kätevästi kyytiin. Tällä on tarkoitus pyöräillä takaisin kotiin kun jätät auto korjaamolle.
Aja iltamyöhällä, koska autosi on jarruton. Jopa hiljaisen liikenteen aikaan saat sykkeesi mukavasti kohoamaan, kun lähestyt risteystä ja huomaat, että valot vaihtuvat punaiseksi. Aja silmät kiinni risteyksen yli ja lausu Isä meidän. Kun tulet korjaamon pihalle, olet saanut mukavat alkuhiet eli olet kauhusta märkänä.
Jätä auto korjaamon parkkiin, pudota avain korjaamon ovessa olevaan luukkuun ja muista samalla, että olet unohtanut polkupyörän Mondeon takaosaan. Korjaamo on kiinni, onhan sunnuntai. Kierrä tuskissasi auto pari kertaa ympäri ja rämppää ovenkahvoja. Ota suunta kohti kotia ja kävele koko kuuden kilometrin matka täynnä turhautunutta vihaa. Kotona treenin tuloksena et saa unta vaan kierit aamuyöhön ja mietit, miten voit olla niin tyhmä.

Tämä harjoitus auttaa jalkalihaksia ja kehittää muistia. Rasitukselle joutuvat pääkoppa ja sydän.

 1. Taivuttelua, selkä ja vatsalihakset

Jätä Mondeo parkkiin kaupungin keskustaan. Odota muuta päivä ja huomaa, että kuskin puolen lukko on tiirikoitu paskaksi. Koska keskuslukitus ei toimi muutenkaan, eivät varkaat ole päässeet sisälle.
Tämän jälkeen auton sisälle pääsee vain pelkääjän puolelta. Avaa sivuovi, ryömi etupenkkien yli ja avaa kuskin ovi sisäpuolelta. Tee tätä jatkossa joka kerta, koska sinulla ei ole taitoja eikä rahaa korjauttaa lukkoa. Talvipakkasella saat mukavasti lisää vaikeuskerrointa antamalla lukkojen jäätyä, jolloin pääset juoksemaan kodin ja parkkipaikan väliä kun haet lukkosulaa, öljyä, hiustenkuivaajaa ja muita tykötarpeita.

Tämä harjoitus auttaa pitämään selän notkeana, kun ryömit auton sisällä ja samalla vatsalihakset saavat treeniä. Rasitukselle joutuvat myös pääkoppa ja sydän.

 1. Jalka-, selkä-, vatsa- ja käsiprässi

Laita Mondeo tammikuussa seisomaan. Älä vie autoa talliin, vaan jätä se ulos pakkasen armoille. Huhtikuussa saat tiedon, että parkkipaikalla on lauantaina pysäköintikielto, koska kaupungin miehet ajavat talvet hiekoitushiekat pois. Mene autolle ja starttaa. Mitään ei tapahdu. Starttaa uudestaan ja tajua, että akku on tyhjä. Pyydä vaimosi avuksi ja työnnä Mondeo parkkipaikalta muutama metri puiston puolelle, ettet saa pysäköintisakkoa. Jätä auto nurmelle.
Sunnuntaina valmistaudu työntämään auto takaisin parkkiruutuun. Ota kaveri mukaan ja huomaa, että puiston nurmi on vielä kuraliejua ja auton on pienessä ylämäessä. Mikä parasta, parkkiruutuihin Mondeosi eteen on parkattu kolme autoa niin, että joudut työntämään autoa nurmella kymmenisen metriä, ennen kuin pääset vapaaseen ruutuun. Aloita työntäminen.
Huomaa heti, että kahteen pekkaan farmariauton työntäminen nurmikentällä ylämäkeen on tuhoon tuomittu idea. Onneksi paikalle saapunut nuori pariskunta tulee avuksesi. Laita pariskunnan nainen ohjaamaan autoa ja työntäkää kolmessa miehin auto ylös mäkeä tyhjään parkkiruutuun. Kiitä pariskuntaa, jota ilman et olisi selvinnyt urakasta. Auto on ruudussa, edelleen akku tyhjänä.

Tämä harjoitus on raskas, eikä sitä kannata toistaa. Koville joutuvat sekä jalat, kädet, vatsalihakset että selkä. Seuraavana päivänä saatat tuntea kipua selässäsi. Pääkoppa pääsee tässä vähän helpommalla, koska voit laittaa viisaat päänne yhteen muiden kanssa.

 1. Pyöräilyä paino selässä

Pyydä kaveria antamaan virtaa autoosi. Mondeo lähtee käyntiin. Käy ajamassa pitkähkö lenkki ja huokaise helpotuksesta. Auto toimii taas ja on valmis seuraavan päivän katsastukseen.
Seuraavana päivänä tule töistä ja hyppää Mondeoon. Auto ei käynnisty, Ei pihahdakkaan. Akku? Laturi? Et voi tietää, koska et ole mikään automekaanikko. Päätät siis käydä Motonetissä ja ostat uuden akun.
Ota polkupyörä ja koulureppu. Pyöräile kaupungin toiselle puolelle n. viisi kilometriä. Osta akku, sullo se reppuun ja pyöräile akku selässä kotiin. Vaihda akku paikoilleen ja risti kätesi. Odota seuraavaa treeniharjoitusta.

Tämä harjoittelu kehittää kestävyyttä pyöräilyssä. Mukavaa lisämomenttia luo viiden kilon akku selkärepussa. Jalkasi ja selkäsi joutuvat koville ja tässä vaiheessa sydämesi on särkynyt.


2 kommenttia:

 1. mukavaa viihdyttävää luettavaa , tässähän auto (merkki) voisi olla mikä tahansa, pääosissa on auton omistaja ,sivuosissa tiirikoiva autovaras. suosittelisin sinulle taxia tai julkisia kulkuneuvoja. ps. minulla myös mondeo stw ja sillä ajelen kuntosalille treenaamaan ja ruokakaupan kautta kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että pidit tarinasta ja löysit jutun ytimen. Kirjoitustyössä käytän mausteena "ripaus" sarkasmia. Tiivitettynä totean, että tyhmästä omistajasta kärsii koko auto. Ensi viikolla laitan mondeon taas talviseisontaan ja katsotaan sitten keväällä, miten tarina jatkuu.

   Poista