perjantai 25. huhtikuuta 2014

Viidakon tähtösen ylioppilaspuhe mallia kevät 2014, tietteksteTiettekste, nyt kun koulut päättyy tai joitain, on tullut aika miettiä menneitä vuosia. Niinku ihan oikeesti. Kun aloitimme lukion kolme vuotta sitten tai jotain, kaikki oli meille uutta niinku ihan oikeesti. Peruskoulu, tiettekste, jäi taakse ja samalla huolettomat lapsuusvuodet tai jotain. Meistä tuli niinku ihan oikeesti nuoria aikuisia.

Opettajat ottivat meidät vastaan kuin uteliaat norpanpojat, tiettekste. Imimme itseemme uutta oppia tai jotain ja olemme vuosi vuodelta tulleet yhä valmiimmiksi lähtemään pois kotoa, niinku ihan oikeesti. Valmiimpia aloittamaan oman elämän tai jotain, tiettekste silleen itsenäisesti.

Paljon on opettajilta pyydetty kärsivällisyyttä, niinku ihan oikeesti. Aina ei kaikki ole mennyt kuin Tromssassa, tiettekste. Uusien asioiden oppiminen on ollut vaikeeta tai jotain ja se on vaatinut niinku ihan oikeesti paljon sekä oppilailta että opettajilta. Kaikki on tähdännyt tulevaisuuteen, tiettekste. Niinku ihan oikeesti siihen, että astumme yhteiskuntaan sen täysivaltaisina jäseninä tai joinain, ja otamme omalta osaltamme vastuun tämän maan hyvinvoinnista tai jostain.

Haluankin niinku ihan oikeesti, tiettekste, kiittää lämpimästi tai jotain koulumme opettajia ja rehtoria, jotka järkähtämättömällä ammattitaidolla tai jollain niinku ihan oikeesti ovat saattaneet meidät tähän pisteeseen. Tässä minä ja ystäväni, tiettekste, seisomme valkolakeissa niinku ihan oikeesti ja valmistuimme ylioppilaiksi tai joksikin. On aika katsoa tulevaisuuteen tai jonnekin. Osa meistä, tiettekste, lähtee jatko-opiskelemaan, ja osa niinku ihan oikeesti armeijaan tai pitämään välivuotta tai jotain. Meille kaikille, niinku ihan oikeesti, mä tahdon toivottaa hauskaa kesää ja onnellista tulevaisuutta tai jotain, mitä ikinä sitten olettekin päättäneet elämässänne tehdä. Tiettekste.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti