keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Oy Veikkaus Ab selittää Alibissa: Se tuntui hyvälle idealle...


Oy Veikkaus Ab mainostaa uutta rahapeliä: Naapurit. Siteeraan tähän suoraan veikkauksen nettisivuilta pelin juonen:

” Naapurit on täysin uudenlainen peli, johon osallistutaan omalla osoitteella. Naapurit-pelissä pelitietona käytetään Väestörekisterikeskukselta saatavaa osoitteen koordinaattitietoa eli paikkatietoa. Pelissä on arvonta joka päivä ja aina löytyy päävoittaja. Sunnuntaisin ja arkipäivinä muut voitot jaetaan päävoittajaa lähinnä asuville pelaajille eli yksi naapurusto juhlii oikein kunnolla. Ethän anna naapurillesi mahdollisuutta juhlia ilman sinua….”

Onkohan huonoin peli-idea ikinä? Pelataan siis rahapeliä, jossa naapurin voittaessa 100.000 € sinä saat esim. 5 €. Ja tiedät, että päävoitto napsahti lähelle.

Mitä tästä seuraa? Asut pikkupaikkakunnan ainoassa isommassa kerrostalossa ja veikkaus ilmoittaa, että onneksi olkoon, olet voittanut 10 €. Hetkinen. Siis kympin? Eli nyt tälle postinumeroalueelle on tullut päävoitto. Jaa että kiinnostaako? Suomessa? Naapurikateuden luvatussa maassa? Eipä varmaan!

Vaihtaako naapuri autoa, lähteekö alakerran suurperhe yllättäen koko porukan voimin etelän lomalle… Alkaa jatkuva kyttääminen ja kyräily. Naapurit eivät enää tervehdi toisiaan. Roskakatoksella käydään vain kun on varmaa, ettei törmää toisiin. Taloyhtiön lenkkisaunat ammottavat tyhjyyttään. Viimein hermo ratkeaa ja lähiökapakassa tirpaiset naapurin Kallea kuonoon, kun tämä hövelinä miehenä tarjoaa sinulle oluen.

Voihan olla niinkin, että asut kaupungin vuokra-asunnossa, jossa naapurit ovat mitä ovat. Yläkerran työtön vanhapoika luukuttaa poppia ja ryyppää koko alku kuukauden sossun rahoilla. Loppu kuukausi onkin hiljaisempaa, kun rahat loppuvat. Sitten saat veikkaukselta sen kympin Naapurit –pelistä. Kenelle meni päävoitto? Äkkiä yläkerran kaveri järjestääkin hervottomat bileet asunnottomien yömajassa eläville kavereilleen ja meno jatkuu koko kuukauden. Ja vielä seuraavan kuukauden. Ja sitä seuraavan. Kukahan sen voiton tosiaan kuittasi…

Entäpä sitten maaseudulla. Asut perikunnan omistamalla tilalla. Tontilla asuu sinun lisäksesi isäsi, kaksi setää vaimoineen, siskosi, veljesi ja serkkumies. Kukaan ei voi sietää toisiaan ja siksipä tila on jakamaton ja jokainen pitää kynsin hampain kiinni omasta mummonmökistään. Viikonloppuna tärähtää ja saat Naapurit –pelistä 100.000 €. Olet hetken onnesi kukkuloilla kunnes tajuat, että kaikki sukulaisesi pelaavat myös samaa peliä ja te olette ainoat ihmiset, jotka asutte postinumero 99099 –alueella. On aika pakata laukut ja hipsiä vähin äänin pois, ennen kuin rakkaat sukulaiset tulevat pummaamaan rahaa. Ja ennen kuin se sietämätön serkkumies, katkeroituneena lapsuuden kiusaamiseesi, saapuu haulikoineen tasaamaan tilit kanssasi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti