sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Fättness päiväkirja: King’s Crown Music Cafe, Kuopio


 
Fättness päiväkirjan motivaattorina toimii nälkä ja rakkaus hyvään ruokaan. Minulla on nälkä joka päivä ja rakastan hyvää ruokaa. Nälkä ajaa minut syömään ja joskus saan eteeni hyvää ruokaa, joskus vähän parempaa ja joskus aivan mahtavaa. Toki joukkoon lipsahtaa välillä muutama kehityskohde, kuten heikosta ja surkeista suorituksista nykyään sanotaan.


Aion tehdä rikosilmoituksen King’s Crownin lauantaibrunssista. Se on rikollisen hyvää, vaihtoehtoja on laittoman paljon ja makujen kirjo ylittää kohtuullisuuden rajan. Kaikki tämä yhdessä sai meidät tuhlaamaan 19 € ja syömään itsemme ähkyyn. Kerron teille tämän varoittavan tarinan.King’s Crown sijaitsee n. kolmensadan metrin päässä torilta. Lähde kävelemään Anttilan nurkalta rännikatua alaspäin ja parin korttelin jälkeen löydät paikan vasemmalla kädellä. Miljöö on mukava ja paikassa esiintyy erilaisia jazz- ym. bändejä ja artisteja. Esim. ensi perjantaina paikalla musisoi Pepe Ahlqvist.

Nälkäisiä kun olimme, eksyimme vaimon kanssa King’s Crownin ovesta sisään ja kas: oli lauantai klo 11 – 14 ja lauantaibrunssin aika. Pelkkä seisovapöytä olisi maksanut 12 € mutta me tilasimme lisukkeeksi lämpimän ruuan, joten brunssille tuli hintaa 19 € /henkilö. Hullut. Pelkkä seisovapöytä olisi riittänyt hyvin. Mutta en valita. Tilasin lämpimäksi ruuaksi parsarisoton ja vaimolle tuli pulledpork –hampurilainen. Risotto vei voiton. 


Joskus syömisessä, kuten elämässäkin, tulee ylilyöntejä. Näin kävi meillekin. Söin risoton ja lautasellisen noutopöydän antimia kunnes vatsani vihelsi pelin poikki. Ei tilaa –kyltti syttyi silmiini ja tunsin, miten suu meni kiinni. Olimme molemmat hiljaa, totaalisen ruokahumalan vallassa. Brunssi otti meistä niskalenkin.

Parsarisotto

12 €:n brunssiin kuului lämpimästä makkaraa ja pekonia, kylmiä salaatteja, ananasta, hunajamelonia, karjalanpiirakoita, valkohomejuustoa, leikkeleitä, juustokakkua, muffinsseja, vettä, mehua, kahvia… Pahoittelen, että en muista läheskään kaikkea, mitä tarjolla oli. Jälkikäteen muistan vain maksaneeni ruokamme raukea hymy huulilla ja sitten raahauduimme takaisin kotiin. Ylilyönnin seurauksena vatsani vihelsi minut jäähylle. Jouduin ottamaan kahdenkymmenen minuutin päiväunet. Syy: Ruuan liiallinen nauttiminen ja ylensyönti.Eli King’s Crownin brunssi on lauantaisin klo 11 – 14. Jos tilaat menulta, testaa alkuruokana rapu- ja etanapannuja. Toimii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti