torstai 7. toukokuuta 2015

Fättness päiväkirja: Trattoria Sorrento, KuopioFättness päiväkirjassa pureudun kuopiolaisiin pihveihin, pastoihin, patoihin, muffinseihin, mättöihin, calzoneihin ja kalakukkoihin. Välillä tulee ähky, välillä ei mutta en minä tätä syömistä ja ravintoloiden arvostelemista lopeta. 


Sorrento on ollut jo jonkin aikaa minun ja vaimon suosikki. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, tai Trattoria Sorrentoa edemmäs Italiaan? En ole koskaan käynyt Italiassa mutta tämä pieni saareke Snellmaninkadulla on ollut sopiva korvike. Ruoka on edullista ja hyvää ja tunnelma kuin Välimeren rannalla. Paikka valittiin tänä vuonna Kuopion vuoden yritykseksi.Ensikosketus Trattoria Sorrentoon oli vuosi sitten talvella. Oli pakkasta, pimeää ja kaikin puolin kaamosmasennus päällä. Päätimme piristää itseämme sillä helpoimmalla tavalla eli lohtusyöntiä valmiissa pöydässä. Sorrento sattui olemaan matkan varrella joten ei muuta kuin ovesta sisään. Alkuvaikutelmana paikka tuntui pienelle ja intiimille. Vastassa oli paikan italialainen omistaja Paco, joka johdatti meidät kahden hengen pöytään puhuen sujuvasti suomea, savoa ja italiaa. Virkistävän positiivinen ja erilainen palveluote näin kotimaiseen ravintolapalveluun tottuneelle. Ruuat olivat edullisia ja hyviä ja viini maistui. Lääke kaamosmasennukseen oli löydetty.Sen jälkeen Sorrennossa on tullut käytyä useita kertoja. Hyvän ruuan lisäksi paikassa on välillä semmoinen meno ja meininki, että luulee todellakin olevansa Italiassa. Kokki saattaa tulla kesken illan ulos keittiöstä, ottaa tamburiinin ja kajauttaa ilmoille italialaisen kansanlaulun. Tarjoilija pyörii pöytien välissä, kyselee miltä ruoka maistuu ja kun pöytäseurue näyttää tarpeeksi huumorintajuiselta, saattaa ehdottaa tiskivuoroa ruokalaskun kuittaamiseen tai uhkailla mafialla, jos ruokaa jää lautaselle. Sorrennossa nauru ja laulu kuuluu asiaan.

Pääruokana menussa on pizzaa, pastaa sekä muutama kana-, kala- ja lihavaihtoehto. Hinnat ovat 10 – 20 euron välillä. Alkuruuaksi kannattaa kokeilla italialaista antipastoa johon kuuluu juustoa, leikkeleitä ja vihanneksia. Pääruuista olen kokeillut sekä pizzaa että pastaa ja toimii. Jälkiruuaksi perinteinen italialainen tiramisu tai gelato artigianale (jäätelö) ja vot: Ruokailija on täytetty.

Pizza Sylvester Stallone. Salamia, ilmakuivattua kinkkua ja pekonia

Gelato artigianale

Jos Trattoria Sorrennosta pitää jotain negatiivista kaivamalla kaivaa, niin ulkopaikkakuntalaisille saattaa paikan sijainti olla pieni ongelma. Vaikka ravintola sijaitsee vain reilun puolen kilometrin päässä torilta, ei sinne välttämättä löydä ilman karttaa. Joten laita osoite gebsiin niin et kävele ohi. Ja jotta kävelymatkasta ei viikonloppuna tule turha, kannattaa pöytä varata etukäteen. Lisäksi pitää todeta, että kun ensimmäisen kerran astuimme vaimon kanssa ulos Sorrennosta, suomalainen arki vaikutti entistäkin harmaammalle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti