lauantai 23. toukokuuta 2015

Juonipaljastus: Illan Euroviisujen voittaja 2015

Tein matemaattisen kaavan jolla laskin 2015 Euroviisujen voittajan ja muiden esitysten järjestyksen tulevien äänien perusteella. Eli jos haluat jännittää illan lähetykseen, pistä silmät kiinni ja vedä töpseli pois seinästä:

Euroviisujen 2015 voittaja on.... RUOTSI. 

Tämän vuoden viisuissa ainoa erikoisuus on Australia, joka saattaa vetää äänestäjiä puoleensa. Koska maa ei ole osallistunut ennen, ei matemaattinen kaavani taipunut ennustamaan Australian sijoitusta.

Seuraavat kymmenen sijaa menevät näin:


2. Venäjä
3. Azerbaidzan                      
4. Itävalta                             
5. Norja                               
6. Italia                                 
7. Kreikka                           
8. Unkari                             
9. Armenia                           
10. Serbia                            
  
Miksi vaivauduin tähän? Hyvä kysymys. Joutavalla teetättää. Toisaalta olen sitä ikäpolvea, joka on saanut Euroviisut äidinmaidossa ja lapsuus meni perheen kanssa olohuoneessa jännätessä, miten Suomi pärjää. Ja tulos oli yleensä se Finland - Zero points. Kuten tänä vuonnakin.


2 kommenttia:

 1. Minä tein kerran ohjelman, joka arpoi minulle lottonumerot. Muistaakseni ohjelmassa oli muitakin ominaisuuksia, mm. sellainen, että ohjelma näytti kuinka monta kertaa vuosien aikana oli mitäkin numeroa arvottu. Taisi olla hieman puutetta vapaa-ajasta, kun tuommoistakin tuli puuhattua. Eikä siitä ollut edes mitään vastaava hyötyä, kun en voittanut lotosta yhtään sen enempää kuin ilman ohjelmaakaan.

  Euroviisuista en osaa sanoa yhtään mitään, kun en ole kisoja seurannut. Aiemmin Euroviisut oli iso juttu, mutta nykyään on varmaan liikaa kaiken maailman kilpailuja, kun ei vaan viitsi. Eikä Suomen "menestys" mitenkään innosta kisoja katselemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin napsahti veikkaus todennäköisyyslaskennalla. Kolme sijoitusta (1, 2 ja kymppi) osui nappiin ja kaksi muuta oli kymmenen parhaan joukossa eri järjestyksessä. Arvaappa laitoinko vedonlyöntiin rahaa? Enpä tietenkään. Sen kerran kun ois osunut... :/ Tässäpä viisutulokset:

   1. Ruotsi (veikkaus osui nappiin)
   2. Venäjä (veikkaus osui nappiin)
   3. Italia (veikkasin kuudenneksi)
   4. Belgia
   5. Australia
   6. Latvia
   7. Viro
   8. Norja (veikkasin viidenneksi)
   9. Israel
   10. Serbia (veikkaus osui nappiin)

   Poista