tiistai 10. helmikuuta 2015

2000-luvun paskimpia leffoja



Tiedättekö sen tunteen, kun tekee mieli katsoa joku todella paska leffa? Jotain sellaista sontaa, minkä ymmärtämiseen ei tarvita kuin näkkileivän ÄO? Totaalista roskaa, jonka aikana voit heittää aivot narikkaan, moraalin hattuhyllylle ja sovinnaisuuden kenkätelineeseen? Ettekö? Minäpä tiedän.

Paskojen leffojen katsominen on kuin söisi kilon irtokarkkeja. Kaikki tietävät, että ne ovat pahaksi terveydelle, mutta hetken huumassa on mukava mättää salmiakkia suuhun ja kinuskia kitalakeen ajattelematta sen syvällisemmin. Nauttia ällöttävästä makeudesta, järkyttävästä suolaisuudesta ja epäterveellisistä e-koodeista. Paskat leffat ovat syntinen hedelmä, jonka jokainen kieltää. Kuin se tv:n saippuasarja, jota kaikki haukkuvat mutta katsovat salaa olohuoneissaan. Paskat leffat luovat katsojaan ylemmyyden tunteen. Kerrankin voit olla kriitikko, lytätä moisen roskan, paheksua moraalittomia juonenkäänteitä ja kauhistella käsikirjoituksen surkeutta. Paskat leffat tekevät meistä parempia ihmisiä, koska ME olisimme tehneet kaiken paljon paremmin.

Tässäpä teille, rakkaat lukijat, muutama vinkki ehkä paskimpiin leffoihin mitä viime aikoina on suollettu elokuvateollisuudesta. En toki kannusta, että teidän pitää katsoa näitä, vaan varoitan filmien aiheuttamasta myötähäpeän ja pettymyksen tunteesta. Kukapa näitä nyt oikeasti katsoisi….

Jack and Jill (2011)

Tämä "perhekomedia" teki historiaa voittamalla vuoden Razzie-palkintogaalassa kaikissa kategorioissa ensimmäistä kertaa historiassa. Joka ei satu tietämään, Razzie-palkinnot jaetaan vuoden huonoimmille elokuvasuorituksille. Leffaa tähdittää elokuvamaailman vitsaus nimeltä Adam Sandler, ja vieläpä tuplaroolissa! Kun näen sivuosan Al Pacinon vajonneena kaulaa myöten tällaiseen paskaan tulen hyvin, hyvin surulliseksi.



Norbit (2007) 

Voi Eddie, Eddie, Eddie... Oli aika, jolloin olit planeetan hauskin mies. Nyt pukeudut lateksinaamioihin leffa toisensa perään ja näyttelet komedioissa, joista puuttuu nauru. Norbitissa on hetkensä, myönnetään, mutta tämä on vain liian tyhmä elokuva aikuisille ja liian typerä lapsille. Kohderyhmänä lienee ylipainoset mustat naiset. Syvä osanottoni heille.



Hamekyttä (2000)

Martin Lawrence pukeutuu lateksiin, näyttelee ylipainosta mustaa mummoa ja on aivan yhtä paska roolissaan kuin Eddie Murphy Norbitissa. On vain ajan kysymys, koska Hollywoodin kassakoneaivot keksivät yhdistää nämä kaksi samaan leffaan. Voi sitä riemun päivää.



Ghost Team One (2013)

Entisessä ilotalossa kummittelee. Kaverukset pykäävät aavejahdin kameroilla yms. tekniikalla ja mukaan lyöttäytyy kaunis Fernanda. Elokuvan taatusti omaperäisin hetki on, kun toinen tutkijoista joutuu yöllä haamuhuoran raiskaamaksi.



Lake Placid 2 (2007)

Sisävesijärvessä elää jättiläiskrokotiili(tiilejä), jotka syövät rannalla leireileviä teinejä. Törkeän huonot erikoistehosteet häviävät vain vielä törkeämmän huonoille näyttelijäsuorituksille. Tästä leffasta irtosi kaveriporukalla hulvattomat naurut. Suosittelen nautittavaksi punaviinin, oluen, siiderin tai minkä tahansa alkoholijuoman kanssa.



Velipuolet ( 2008)

Erilainen uusioperhe. Brennan ja Dale ovat kolmekymppisiä miehiä, joiden isä ja äiti rakastuvat ja muuttavat poikineen yhteiseen kotiin. Eihän siitä mitään tule, kun kaksi aikuista kakaraa ottaa yhteen ja kerjää vanhempien vähentynyttä huomiota. Tämä elokuva sisältää kohtauksen, jossa mies hankaa paljaita kassejaan rummun kalvolle. Älä kysy.



Jennifer’s Body (2009)

Paperilla elokuva, jonka juoni pyörii Megan Foxin vartalon ympärillä, vaikuttaa hyvälle. Todellisuus on tarua karumpaa. Jennifer murhataan, mutta hän nousee kuolleista ja alkaa tappamaan miehiä. Kökköjö efektejä, mustaa oksennusta ja mikä pahinta: Ei paljasta pintaa. Jos Atria lupaisi yhtä paljon lihaa, tarjoaisi sitä yhtä vähän ja harjoittaisi yhtä harhaanjohtavaa mainontaa, firma haastettaisiin kuluttajien toimesta oikeuteen.



Faust (2011)

Tämä saksalainen taide-elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon. Tämä saksalainen taide-elokuva oli yksi vuoden raskaimmista elämyksistä leffateatterissa. Niin uuvuttava, että meinasin lähteä kesken esityksen. Mutta koska kyseessä on tunnustettu taideteos, ei sitä voinut jättää kesken leimautumatta juntiksi. Teen sen siis nyt. On yksi paskimpia taideleffoja, mitä olen viime aikoina nähnyt.




Iron Sky (2012)

Tiedän, että saan leffan fanien vihat niskoilleni kun laitan tämän listalle. Mutta hei oikeasti, eiköhän ole jo aika todeta, että ei tämä mikään Avaruusseikkailu 2001 ole. Saatikka Avaruusboltsit. Alku lupaa erittäin hyvää ja onhan juoni omaperäinen, mutta vitsit loppuvat kesken ja leffan finaalitaistelu on tuskastuttavan pitkäveteistä, ennalta arvattavaa räiskintää. Toimii kuin kondomi: Käytät kerran ja heität sitten hieman inhon sekaisin tuntein vessan pöntöstä alas.




After Earth (2013)

Joudun valittaen laittamaan myös tämän paskimpien uutuuksien listalle. Harmittaa kaksi asiaa: Aikoinaan Kuudes aisti -leffalla säväyttänyt M.Night Shyamalan on vajonnut todella pohjalle ja vetää tässä roskassa Will Smithin mukanaan. Elokuva alkaa lupaavasti, mutta muuttuu pian tehosteineen ja juonineen videopelimäiseksi potaskaksi. Mutta katsoohan tämän, jos ei ole parempaa tekemistä.



Enempää ei nyt tule mieleen. Ja sehän johtuu vain siitä, että paskimmat leffat unohtuvat yleensä nopeasti eivätkä jää mieltä vaivaamaan. Olen pahoillani leffavalintojeni mahdollisesti aiheuttamaa mielipahaa.Tai en oikeastaan.

2 kommenttia:

  1. En ole nähnyt näistä kuin Hamekytän, ja jostain kumman syystä elokuva ei ole jäänyt millään tavalla mieleen.

    90-luvulta tarjoaisin paskimmaksi leffaksi sellaista kuin "Coneheads". Oletko nähnyt? Se oli niin järkyttävän huono, että muistan vieläkin, miten kamalaa ja tuskallista sen katsominen oli. Leffasta itsestään en kyllä muista taaskaan mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämärä muistikuva ulkoavaruudesta tulleista kartiopäisistä muukalaisista. Joo, aika paska. Ja ysärillä melkein järkiään kaikki elokuvat, joiden perässä oli järjestysnumero, olivat totaalista kuraa. Yksin kotona 2 ja 3, Nunnia ja Konnia 2, Uinu uinu lemmikkini 2 jne jne.

      Poista