perjantai 20. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 20. luukku: Missä Pukki asuu?

Kun olin ala-asteella, luokkakaverini kirjoitti kirjeen Pukille. Ennen joululomia hän esitteli ylpeänä Pukilta saamaansa vastauskirjettä ja meikäläinen kadehti. Itse olin sen verran saamaton, että kirjeen kirjoittaminen jäi haaveeksi. Ehkä tuosta traumatisoituneena kirjoitan nykyään blogiin harva se päivä.

Kuva: Pixabay

Mutta missä Pukki asuu? Siitä ollaan montaa mieltä. Alunperin Pukin kerrotaan eläneen Turkissa Gemilerin saarella. Rapakon takana Pukki tulee Pohjoisnavalta. Näin väitti taiteilija Thomas Nash vuonna 1866, ja amerikkalaiset uskovat siihen vieläkin. Vuonna 1927 radiotoimittaja Markus-setä paljasti suomalaisille, että Pukin osoite on Korvatunturilla. Ruotsalaisten mukaan Pukki asuu Moran kaupungissa Taalainmaalla. Tanskalaiset luulevat Pukin elävän Grönlannissa. Viimeksi vuonna 2007 ruotsalaiskonsultit selvittivät, että Pukki asuu Kirgisian vuorilla Kazakstanin rajalla.


Kuva: Pixabay
Pitkällisten tutkimusten jälkeen sain viimein selville, missä Pukki oikeasti asuu. Tämä tulee varmasti yllätyksenä kaikille: Pukki asuu Iso-Britanniassa, tarkemmin Norwichissa!
Osoite: Norwich City Football Club, Carrow Rd, Norwich NR1 1JE. UK

Nyt sitä kirjettä kirjoittamaan!

Kuva: Imago sport / Focus Images / All Over Press



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti