sunnuntai 14. joulukuuta 2014

I'm dreaming of a white christmasSaas nähdä, jääkö haaveeksi. Se on se ilmastonmuutos, Ukrainan kriisi ja kuumana käyvät mielensäpahoittajat, jotka tätä säätä lämmittää. Laitetaan jäitä hattuun niin saadaan lumi pysymään maassa. Ei käydä kuumana. Cool down.

Valkeahko joulukuu Kuopion torilla


Tämä ei ole savolainen poro vaan alpakka


Tässä on savolaisia poroja


Siskotyttö tuiskun jälkeen
 Kuopion joulutorilla viikonloppuna: Räntää, loskaa, harmautta. Muutama valopilkkukin sattui silmään, kun kiertelimme kaupungilla vaimon kanssa. Torin alla kauppakeskus Apajassa oli Mini-Chibicon. Kyseessä on japanilaiseen manga -genreen liittyvä tapahtuma, johon nuoriso pukeutuu erilaisiksi animehahmoiksi. Aivan kuin olisi astunut keskelle satuhahmojen kokoontumisajoa. Erittäin hauskan näköistä sakkia. Meikäläisen nuoruudessa tuskin kukaan olisi uskaltanut pukeutua naamiaisasuihin ja ne harvat ja rohkeat olisivat joutuneet koulukiusatuiksi. Pitää nostaa hattua nykynuorten rohkeudelle.


Alatorilla on avattu juuri sopivasti japanilainen Ravintola Kunpu. Täytyy käydä testaamassa. Kunpua vastapäätä oli mainos jossa luki, että tähän avataan Ravintola Tokyo. Eli kaksi japanilaista ravintolaa Kuopioon ja vielä viiden metrin päässä toisistaan?

Apajasta löytyy myös mm. vanha T-mallin Ford vuodelta 1915Alatorilla oli myös legonäyttely. Näyttelyyn on rakennettu mm. kaupungintalo, Puijon torni, hautausmaa ja merirosvolaivoja. Varsinkin kaupungintalo ja Puijon torni olivat todella tarkasti esikuviensa näköisiä. Kannattaa käydä katsomassa, jos satutte kulmille. 

Kuopion kaupungintalo

Puijon torniVaimo sai minut ylipuhuttua Kuopion tuomiokirkkoon kuuntelemaan englantilaisia joululauluja kaksilla uruilla. Esiintyjänä oli Puijon kamarikuoro. Kirkon ulko-ovella meille jaettiin lauluvihko ja alkuesittelyssä kuoronjohtaja pyysi yleisöä laulamaan mukana. Yritimme parhaamme, vaikka pari biisiä oli ”hieman” haastavia. Konsertti oli hieno ja loi hieman joulumieltä harmaaseen viikonloppuun. Parikymmentä vuotta sitten en olisi lähtenyt kuuntelemaan, mutta enhän minä silloin vielä mistään mitään ymmärtänytkään. Lienen tulossa vanhaksi.
Kuopion tuomiokirkko
 

Ateistin ehtoollinen kirkkoreissun jälkeen Introssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti