torstai 11. joulukuuta 2014

Laitoin alastonkuvani nettiinNettimaailma on mullistanut yksityisyyden totaalisesti. Kun ennen otettiin pokkarikameralla kuva, otos jäi kameran omistajalle tai korkeintaan kopioitiin sukulaisille tai kavereille. Nykyään kun näppäät kuvan ja laitat sen nettiin, se on käytännöllisesti katsoen koko maailman nähtävänä. Vaikka miten laitat suojauksia ja salasanoja, joku voi silti imuroida kuvasi ja jakaa sitä rajattomasti ilman, että voit asialle mitään.

Äskettäin nousi kohu, kun suomalaisen missin ja muutaman naisnäyttelijän alastonkuvat levisivät verkossa. Yllättävää? Miten naiset luulivat käyvät, kun antoivat ventovieraan ottaa nakukuvia ja päälle pyhä lupaus, että kuvia ei julkaista missään? Mitäs varten niitä kuvia sitten otettiinkaan...

Sitten ajatus alkoi jotenkin kieroutuneesti kiehtomaan minua. Entäpä, jos laittaisin oman alastonkuvani nettiin? Ihan itse, omin päin ja omin luvin. Miksi tekisin niin? Miksen?

On äärettömän pelottavaa laittaa kuva kaikkien katsottavaksi. Ja vielä alastonkuva. Totta kai, kun teen tämän, odotan kehuja ja kohteliaisuuksia. Kukapa sitä haluaa julkaista kuvansa haukuttavaksi. Suurin pelko onkin, että joku trolli heittää sen Voi helvetti miten ruma –kommentin. Voiko alastomuus olla rumaa? Alastomuus on periaatteessa ihmisen luonnollisin tila ja kaikki tekstiilit päällämme keinotekoista.

Joten päästän äärimmäisen narsistiuden irti ja julkaisen alastonkuvani kaikkien nähtäväksi. Tällä kikalla toivon tietenkin kävijämäärien nousevan huippuun ja viidakkorummun mainostavan blogiani. Olenhan minä laittanut tänne kuviani ennenkin. Tässä muutama otos vuoden ajalta:Tässä otos tarinasta Onko pukki käynyt jo?


Tässä allekirjoittanut tarinassa Kreikankilpikonnan reinkarnaatio
Minä ja Seppo Putkinen tarinassa Matti ja Miisu
Kalassa Norjassa tarinassa Se suurin kala, joka pääsi karkuunEsittelen parempaa puoltani postauksessa Nykyajan kalliomaalaukset
Nyt hirvittää ja kammottaa. Tätä ei pysty enää jälkikäteen perumaan. Tässäpä sitten minun alastonkuvani, olkaa hyvä. Maalasin sen kansalaisopistossa ja taulun tekemiseen meni kahdeksan tuntia. Todettakoon vielä, että malli oli paremman näköinen kuin kuva. Mutta parhaani yritin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti