maanantai 26. toukokuuta 2014

Kuolleista palanneet


Jos ette tänään huomanneet/ehtineet/tajunneet katsoa uutta ranskalaista jännityssarjaa Kuolleista palanneet niin ei hätää, jaksot näytetään Yle Areenalla.


Erittäin koukuttava alku. Onnettomuudessa kuolee suuri joukko pienen kylän lapsia ja aikuisia. Kuluu neljä vuotta, ja kylä koettaa jatkaa elämää tragedian jälkeen. Sitten, yön pimeydessä, yksi kuolleista koululaisista palaa kotiin äitinsä luokse. Eikä hän ole ainoa…

Miten reagoit jos tyttäresi, siskosi, vaimosi, poikaystäväsi palaa kuolleista? Ja vielä täsmälleen samanlaisena, kuin hänet kuolinpäivänä muistit? Ei ole yhtä tapaa toimia ja niinpä kuolleiden omaiset ovat hämmentyneen järkytyksen vallassa. Kauhuissaan, kiitollisena, peloissaan. Mistä nämä edesmenneet rakkaat tulevat? Ja ennen kaikkea miksi?

Ainakin avausjaksosta puuttui Hollywoodin yliampuva dramaattisuus. Pelko ja kauhu luodaan pienillä asioilla ja mielikuvitukselle jätetään tilaa myllertää. Ranskalaiset osaavat. Katso itse Areenalta ja/tai Yle Teemalta. Sarja näytetään todella tiiviiseen tahtiin, joten Areena pelastaa ne, joilla ei ole tallentavaa digiboksia (meikäläinen). Ei kommentteja:

Lähetä kommentti