sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kaksikyttyräinen dromedaariJoskus ysärillä tv:ssä ilmoitettiin mahdollisuudesta osallistua mainoskuvaukseen. Kyseessä oli kotimaisen mehunvalmistajan kampanja, johon pääsi ainoastaan alle kymmenvuotiaat lapset. Mainosspottia kuvattiin marketeissa ympäri maata ja parhaat palat siitä oli tarkoitus esittää lauantaiaamun lastenohjelmien lomassa. Ei tuo mitään intohimoja herättänyt, joten unohdin sen saman tien.

Olimme paikallisessa automarketissa perheen kanssa kun huomasimme kuvausryhmän ja suuren kulissiseinän, jossa oli mehuvalmistajan logo. Hei, tuollahan kuvataan sitä mainosta! Uteliaina menimme lähemmäksi ja seurasimme, kun pieni tyttö lauloi jotain lastenlaulua. Tyttäreni oli tuolloin alle kouluikäinen joten heitin hänelle, että haluatko mainokseen. Totta kai tyttö halusi.

Ilmoitin tytön kuvauksiin ja kyselin vähän kupletin juonta. Lapset saivat esittää mitä itse halusivat: laulaa, kertoa juttuja, lähettää terveisiä. Kaikki eivät pääse itse mainokseen mutta parhaat palat näytetään lauantaisin lastenohjelmien mainostauoilla. Kuvaaja kysyi, että mitäs se tämä tyttö haluaa esittää. Tyttäreni sanoi reippaasti, että hän kertoo mummiltaan kuulemansa vitsin. Sehän kuulosti mukavalle. Ei muuta kun tyttö kulissiseinän eteen juttua kertomaan.

Kun lupa oli annettu, tytärtä alkoi silminnähden jännittämään. Hän aloitti kuitenkin tarinan jämäkästi ja kertoi sen hyvin loppuun asti. Mummin kertoma vitsi meni näin:

”Mies ja nainen istuivat junavaunussa vastakkaisilla puolilla. Mies katsoi aikansa naista ja kysyi sitten, että mistäs rouva on saanut noin hienon takin. En ole ennen moista nähnyt. Nainen vastasi, että hän on ostanut sen kaupasta. Se oli kamelinkarvatakki. Silloin mies sanoi: Totta kai. Olisihan minun pitänyt se tajuta jo noista kyttyröistä.”

Esityksen jälkeen kameramies oli hämmentyneen oloinen, kiitti vain lyhyesti. En tiedä tänäkään päivänä, pääsikö kyseinen esitys mehutehtaan tv-mainokseen. Jostain syystä vähän epäilen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti