sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tentti tulee, olenko valmis.Edessä olisi taas tentti. Ammattia tukevaa koulutusta, johon kuuluu itseopiskelua ja kymmenen tenttipäivää. Neljä takana, kuusi edessä, kaksi vuotta valmistumiseen.

En muista enää, miten vaikeaa se opiskelu oli nuoremmalla iällä, mutta näin kypsässä keski-iässä tämä on kohtuullisen tuskallista. Jo pelkkien tenttikirjojen läpikahlaaminen on työtä. Tänään ehdin lukea reilun tunnin kun alkoi hiukomaan ja eikun keittiöön. Sen jälkeen silmät luppasivat lukiessa niin, että piti ottaa päikkärit. Ei tämä oikein näin edisty.

Kaikki muu on mielenkiintoisempaa, jopa astioiden tiskaaminen. Kun otan tenttikirjan käteen, huomaan jossain vaiheessa olevani keittiössä keittämässä kahvia, viemässä roskia, lukemassa Paasilinnan Ukkosen jumalan poikaa tai notkumassa täällä netissä. Pitää luottaa, että hiljaa hyvä tulee. Tenttipäivä on 14.05. eli aikaa on vielä. Tosin näin tuumasin jo helmikuussa ja päätin, että pääsiäisestä alkaa lukeminen. Pääsiäinen tuli ja meni ja päätin, että vapun jälkeen sitten. Nyt on vappu ohi…

Ei kai se auta. Pois päätteeltä ja kirja kauniisti käteen. Oman alan lakiteksti on vain semmoista luokkaa, että kelpaisi hyvin iltasaduksi ennen yöunia. Tuskin pääsee paria sivua eteenpäin kun jo nukuttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti