sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Lapsellisen helpot lottonumerot3, 8, 9, 25, 30, 35, 39 + lisänumerot 27 ja 37. Olipas helpot lottonumerot. Miksi en tullut noita ajatelleeksi? Ihan loogisia. Olisi pitänyt arvata.

Lottovoiton osuminen kohdalle on äärettömän epätodennäköistä, mutta ei se estä yrittämästä. Yrittäminen on mennyt jopa niin pitkälle, että vedän työpaikalla pientä lottoporukkaa. Jaettu häviö on pienempi häviö. Aina välillä hekumoimme ajatuksella, että kohdalle napsahtaa se jättipotti ja maanantaina kymmenen henkeä ilmoittaa pomolle, että voit aloittaa rekrytoinnit. Me lähdetään nyt. Joka maanantai on kuitenkin menty nöyrästi töihin.

Mutta helpot nuo numerot oli silti, näin jälkikäteen ajateltuna. Ehkä ensi lauantaina osaan laittaa ne oikeat numerot kuponkiin. Koska numerot kuitenkin menevät väärin, pitäisi käyttää käänteistä logiikkaa ja tehdä toiseen kuponkiin täysin päinvastaiset valinnat. Tosin noita käänteisiä kuponkeja pitäisi tehdä melkoinen nippu, koska veikkaus ilmoittaa todennäköisyyden voitolle olevan 1:15380937.

80-luvulla vaimoni oli töissä lähikaupassa ja hoiti samalla veikkauspistettä. Eräänä perjantaina paikalle tuli vanhempi rouva, joka tarjosi täytettyä lottokuponkia arvontaan. Hän oli rastittanut joka ikisen ruudun, oliko niitä siihen aikaan 40 tai jotain. Tämän ”haravajärjestelmän” hän oli laskenut loogisesti veikkauksen ohjeista ja tullut siihen lopputulokseen, että kupongin hinnaksi tuli 20.000 markkaa. Vaimo ei tietenkään aluksi suostunut ottamaan kuponkia vastaan, mutta kun täti sinnikkäästi vaati ja pyysi veikkaukselta selitystä, hän sai viimein tahtonsa läpi ja kuponki + rahat (jotka olivat käteisenä) jäivät kaupan kassakaappiin. Maanantaina veikkauksesta oltiin häneen yhteydessä ja selitettiin, ettei arvonta tunne rouvan esittämää ”haravaa” ja hänelle annettiin rahat takaisin.

Eilisen arvonnasta sen verran, että sain 3 oikein ilman lisänumeroita, eli ei voittoa. Jos voisin toivoa ihan mitä vaan, valinta olisi helppo. Toivoisin ensi sunnuntain Savon Sanomia, tai pelkkä urheiluosaston sivu riittäisi. Se sivu, jonka yläreunassa on lauantain arvonnan tulos.

PS: Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti