tiistai 20. toukokuuta 2014

Hiekanjyvästä hautakiveenKummallista, minkälaisesta hiekanjyväsestä sitä itse kukin on saanut alkunsa. Alussa ollaan vain persoonatonta sepeliä, josta pikku hiljaa muovautuu omanlaisensa ihminen. Vaikka kuinka sanotaan, että lapsi on ihana, on hän myös välillä vanhemmilleen kivi kengässä. Äidin päätä kivistää, kun joutuu inttämään kivenkovaa juniorin kanssa. Mutta kaikkien onneksi kivikausi päättyy aikanaan.

Odotukset olivat korkealla ja maailma avoinna. Mutta ei minusta tullut Aleksis Kiveä. Eikä Karri Kiveä, ei sen puoleen. Halusin olla järkäle, kuten muutama karismaattinen kaverini, mutta loppujen lopuksi olin vierivä kivi, kuten moni muu. Etsin viisasten kiveä löytämättä mitään, vaikken jättänyt kiveäkään kääntämättä. Ja sitten olikin jo minun vuoro tehdä uusia hiekanjyväsiä.

Perheenisänä pyrin olemaan kallio, johon kaikki voivat luottaa ja turvautua. Elämä ei kuitenkaan aina mene niin. Huomasin olevani vain koristekivi, kun myrskyt alkoivat. Avioero heitti miehen kuin kiven pohjaan ja sitä seurannut jääkausi raastoi minusta yksinäisen siirtolohkareen. Jäin kuin nalli kalliolle. Mutta onneksi sydän ei kivettynyt, vaan löytyi uusi elämänkumppani. Ja tällä kertaa kivi putosi sydämeltä, koska tämä liitto on  kiveen hakattu.

Elämä on nykyään kivempaa. Mutta se, joka väittää elämää helpoksi, heittäköön ensimmäisen kiven. Kyllä jokainen joutuu enemmän tai vähemmän kivitetyksi matkan varrella. Koetan rimpuilla aikaa vastaan, ennen kuin minusta tulee fossiili. Merkkejä siitä on jo olemassa. Mutta toivottavasti menee vielä kauan aikaa siihen, kun olen vain ontto kuori: Dementoitunut muistokivi itsestäni. Mieluimmin jättäisin tuon vaiheen väliin ja siirtyisin suoraan hautakiven varjoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti