keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Minä ja Bruce Willis

Muistan kun näin Brucen ensimmäisen kerran, kolmekymmentä vuotta sitten. Hän tuli töihin Sybil Shephardin etsivätoimistoon ja ihmettelin, mitä tuollainen ADHD -tapaus tekee täällä. Mutta Bruce olikin yllättävän fiksu ja taitava vaikka epäilinkin, että hänellä oli sutinaa Sybilin kanssa.

Seuraavan kerran kun näin Brucea, hän deittaili Kim Basingerin kanssa. Nätti tyttö, kieltämättä, mutta aivan liikaa viinaan menevä ja holtiton. Ajattelin silloin, että tuosta ei voi tulla Brucelle mitään muuta kuin harmia. Kerroin tämän myös hyvälle tutulleni Harjolan Laurille. Lauri lupasi tehdä asialle jotain.

Pari vuotta myöhemmin otin lennon Los Angelesiin ja tapasin Brucen Nagatomi Plazalla firman bileissä. Siitähän vasta helvetti pääsi irti ja lopulta Bruce pelasti koko pilvenpiirtäjällisen panttivankeja ja tappoi pahat kundit. Minä ja Lauri, jenkeissä Renny Harlin vaan, seurattiin tapahtumia pihalla huuli pyöreänä.

Hämmästykseni oli suuri, kun Renny ilmoitti myöhemmin, että hänellä ja Brucella oli yhteinen projekti vireillä ja pyysi minua mukaan. Sanoin Rennylle, että teidän hommissa ei hyvä heilu ja toivotin "good luck". Loput saikin lukea sitten lehdestä. Helvetinmoinen hässäkkähän siitä syntyi Washington D.C:n lentokentällä ja vielä joulun alla.

Sitten kuluikin vuosia etten kuullut Brucesta mitään. Hän joutui välillä kaidalle polulle ja vaihtoi nimeä. Hudson Hawk oli kuulemma varkaista parhain, tiedä sitten häntä. Onneksi kaveri ryhdistäytyi ja jätti hämärähommat ajoissa.

Naisten kanssa Brucella ei ollut koskaan onnea ja varsinkin kolmiodraama Meryl Streepin ja Goldie Hawnin kanssa oli viedä häneltä hengen. Kuolema olisi ehkä pukenut häntä, mutta vielä ei ollut Brucen aika muuttua iättömäksi ikoniksi. Sen sijaan hän otti hanskat käteen ja hakkasi nyrkkeilymatsissa vastustajan hengiltä. Jälkeenpäin sain kuulla, että samalla reissulla Bruce meinasi menettää neitsyytensä miehen kanssa. Läheltä piti, mutta ei kuitenkaan.

Näiden vaiheiden jälkeen tapasin vihdoin Brucen Suomessa ja baarikierroksella eksyimme Nylon Beatin konserttiin. Jotain tapahtui, kun Bruce kuuli Jonnan ja Erinin laulavan "12 apinaa". Aivan kuin hän olisi irronnut todellisuudesta. Hän höpötti tulleensa tänne tulevaisuudesta, mutta se taisi olla vain jallukola joka puhui Brucen suulla.

Bruce kuitenkin rauhoittui ja vaihtoi totaalisesti alaa: hän ryhtyi kotiopettajaksi. Viimeksi, kun juttelimme puhelimessa, huolestuin uudestaan. Bruce sanoi, että hänen avioliittonsa on karilla. Ainoa, mikä piti hänet järjissään, oli opetustyö. "Mutta kun se helvetin kakara näkee kuolleita ihmisiä. KOKO AJAN!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti