sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Linnabongausta

Maasilinnan rauniot Saarenmaalla Virossa
Harrastan linnabongausta. Tosin en kovin aktiivisesti. En siis suunnittele matkoja sinne, missä linnoja on, vaan käyn matkan varrella katsomassa paikallisia nähtävyyksiä. Eikä tämä tietenkään jää pelkästään linnoihin, vaan vanhat kaupungit, kirkot, sillat yms. historialliset rakennukset kiinnostavat.

Olavinlinna Savonlinnassa
 
Suomenlinna

Raaseporin linna

Brahelinnan rauniot Ristiinassa
Hankin vastikää itselleni Jussi Iltasen kirjoittaman oppaan "Suomen 100: Linnat ja linnoitukset". Upea opus. Tiesin kyllä entuudestaan Suomenlinnat ja Turunlinnat kuten sivistykseen kuuluu, mutta täältähän löytyy paljon muutakin.

 Tiesitkö esimerkiksi, että Helsingin Vartiokylässä on linnavuori, jossa on 1200-luvulta peräisin olevan linnan kivivallin jäänteet? Tai että Enontekiössä on saksalaisten toisen maailmansodan aikaan rakentama Järämän linnoitusalue, joka on entisöity museoksi?

Jos sinua kiinnostaa kotimaan historialliset ja esihistorialliset kohteet, suosittelen kyseistä teosta lämpimästi.


Kuresaaren Piispanlinna Saarenmaalla Virossa
Piispanlinna Haapsalussa, Virossa
 Paljon on linnoja vielä bongaamatta. Satunnaisena linnabongarina en ole vielä käynyt Olavinlinnassa tai Hämeenlinnassa. Olavinlinnan osalta tilanne korjaantuu ensi kesänä. Linnabongarin ei tarvitse lähteä kauas, sillä esimerkiksi Viro on täynnä keskiaikaisia linnoja, kirkkoja, rakennuksia ja välimatkat ovat lyhyet.

Budanlinna Budapest
Imatran valtionhotelliEi kommentteja:

Lähetä kommentti