lauantai 11. tammikuuta 2014

Matkablogi osa 3: Afrikassa


En ole koskaan matkustanut Afrikkaan. Lähin läheltä piti –reissu oli Kanariansaaret, josta on reilu 100 km Afrikan mantereelle. Niinpä kirjoitan kuvitteellisen matkablogin kohteista, joissa en ole käynyt. Tällainen matkani olisi

EGYPTI

Joku väitti että täällä olisi levotonta mutta mitä vielä! Hurghada on niin rauhallinen ja auvoisa paikka kun olla voi. 1500 poliisia ja kolme metriä korkeat muurit pitävät siitä huolen. Ei voi valittaa. Siis oikeasti. Jos valittaa, voi tulla ongelmia.

Tänään käytiin Gizalla ja voi veljet sanon minä. Kyllä Wincapita on pientä tämän maan pyramidihuijauksiin verrattuna. Tuhansia vuosia sitten tuhansia yksinkertaisia maalaisia huijattiin rakentamaan valtavia, pyramidin muotoisia hautamuistomerkkejä pelkällä ruokapalkalla. Eipäs ole tästä yleisönosastolla kirjoitettu. On Kailajärvi vielä oppipoika pyramidihuijausbisneksessä näihin faaraoihin verrattuna.

Eipä tässä sen kummempaa. Täällä minä kävelen kuin egyptiläinen ja koetan jotenkin hahmottaa, miten vanhoja nämä paikat ovat. Nämä on ….tosi vanhoja. Nyt tulee kameli joten pitää lopettaa. Se on moro.

 
KENIA

Terveisiä maasta, josta tulee Reilun Kaupan Kahvi. Täällä on muutenkin reilu meininki. Aamulla menin paikalliseen kuppilaan ja kun tarjoilija äkkäsi minut turistiksi (miten ihmeessä?), hän otti aamiaisesta reilusti ylihintaa. Ruoka ei ollut kummoista, sämpylätkin olivat reilusti homeessa.

Minua tuli haastattelemaan paikallinen, reilun oloinen kaveri. Kun hän lähti huomasin, että lompakkoni oli varmaan vahingossa lähtenyt hänen matkaansa. Juostiin siinä sitten reilu kilometri peräkanaa kunnes tavoitin karkulaisen. Pahaksi onneksi paikalle sattui myös hänen kavereitaan ja sain reilusti turpaan. Pitää kyllä osittain laittaa tuo omaan piikkiin. Olin nimittäin aika reilusti juovuksissa.
  
SOMALIA

Jos haluat aktiivilomalle, tule Somaliaan! Täällä ei tunneta tylsiä päiviä. Viikon alussa lähdin paikallisen kalastusaluksen kyytiin merelle. Sen sijaan, että olisimme kalastaneet kaloja, veneen omistaja ja hänen viisitoista veljeään ajoivat kiinni korealaisen tankkerin ja kävimme keräämässä kolehtia kylän vähäosaisia varten. Jaloa.

Tänään meillä on jonkilainen geokätköpäivä. En oikein ymmärtänyt sääntöjä, mutta tarkoitus on mennä maastoon ja piiloutua mahdollisimman hyvin. Sitten paikalle lentää joku amerikkalainen lennokki, joka yrittää etsiä meitä. Jos jäät kiinni, lennokki ampuu merkkiraketin. Kohti. Vähän jännittää mutta eiköhän tämä ole ihan turvallista. Pääasia että pysyy piilossa. Nyt kuuluu jotain ääntä joten päätän täältä tähän. Toivottavasti en päätä päiviäni.GAMBIA

Luulin olevani tuntemattoman Afrikan sydänmailla mutta mitä vielä. Ensimmäisenä samaan hotelliin tuli bussilastillinen Kärsämäen rotareita. Voi sanoa, että siinä mekkalassa tulee ikävä afrikkalaisten rumpujen vienoa kuminaa.

Aika jumalatontahan tuo meno meillä länsimaisilla turisteilla on. Täällä ihmiset ovat kristinuskoisempia kuin meillä. Ja heillä on internet. Niinpä paikallinen seurakunta on saanut selville, että Suomessa eroakirkosta.fi on aiheuttanut joukkopaon Herran huomasta. Tästä huolestuneena seurakuntalaiset keräävät varoja, jotta kirkko voisi lähettää kaksi lähetyssaarnaajaa Suomeen käännyttämään paikallisia pakanoita kristinuskoon. Ympäri mennään, yhteen tullaan.ETELÄ-AFRIKKA

Tämänkertaisen Afrikan matkani viimeinen kohde on viimeisien jalkapallon MM-kisojen järjestäjämaa. Ennen täällä oli Apartheit, josta en oikein päässyt jyvälle. Kuulemma koko maa oli jaettu paikkoihin, jonne sai mennä vain joko valkoiset tai mustat. Enpä tiedä. Kuulostaa kyllä urbaanille legendalle. Haluaisinpa nähdä sen tyypin, joka on tuon systeemin aikoinaan vakavissaan ehdottanut. Voisinpa samalla hivauttaa häntä vaikka avokämmenellä.

Johannesburg on aivan kuin mikä tahansa Eurooppalainen kaupunki. Hotellini on siisti ja hyvällä paikalla. Huonepalvelija on iäkäs musta mies, joka on erittäin ystävällinen mutta ei puhu mitään. Joku kertoi, että hän on vastikää tullut heille töihin. Ennen huonepalvelijan hommia hän oli kuulemma toiminut viittomakielen tulkkina mm. Nelson Mandelan hautajaisissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti