perjantai 10. tammikuuta 2014

Ylitöissä

Huomenna pitää mennä ylitöihin lauantaiksi. Tästä aasinsiltana tuli mieleen oululaisen kaverini tapaus viitisentoista vuotta sitten.

Kaverini kertoi, että hänen ja vaimon parisuhde oli ajautunut jonkinmoiseen kriisiin. Molemmat olivat kolmivuorotyössä, ja yhteinen aika oli todella kortilla. Pahimmillaan tilanne meni kuulemma niin, että hän saattoi tulla illasta kotiin, näki vaimoa vajaan tunnin kunnes tämä lähti vuorostaan yövuoroon. Tätä oli jatkunut jo tovin aikaa.

Viimeisen parin kuukauden aikana kaverini ei ennättänytkään aina kotiin ennen vaimon lähtöä. Kun puoliso soitti ja kysyi, missä mies viipyy, hän sanoi että on ylitöissä. Eipä siinä mitään, mans gotta do what mans gotta do.

Eikä kaveri kuulemma useinkaan ollut ylitöissä. Ehkä semmoiset pari-kolme kertaa kuukauden aikana. Mutta kun tätä oli jatkunut pidempään, vaimo alkoi epäluuloiseksi. Hän otti hieman selvää asioista ja nyt oli sitten parisuhdekriisi päällä. Vaimolle nimittäin selvisi, että miehen työmatkan varrella oli pari kuukautta sitten avattu uusi baari nimeltä Pub Ylityö.

Ihan vaan tarkennuksena, että Kuopiossa ei ole tuon nimistä pubia. Eli olen oikeasti menossa ylitöihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti