lauantai 16. elokuuta 2014

Kolmas Nainen Kuopion Puikkarissa 15.08.2014On se kova. Kolmas Nainen livenä paikanpäällä todistettuna toisen kerran puolentoista kuukauden sisällä. Edellinen keikka oli viinijuhlilla kesäkuun lopussa. Ja jos mahdollista, tämä keikka oli edellistäkin parempi.

Hanhiniemen Pauli


Pauli kertoi, että kiertuetta on enää kaksi keikkaa jäljellä. Onhan tämä teidän tilanne hyvä. Jos me vasta aloitettaisiin keikkakiertuetta, pitäisi nämä kaikki biisit opetella uudestaan. Nyt me osataan ne. Ja sen kyllä huomasi. Soitto kulki ja rullasi ja bändi selvästi nautti keikasta. Ja niin nautti yleisökin.Uudet kappaleet Kaupunki on aavikko, Piru piti pitseriaa, Hän on yhä hän ja Me ollaan ne jatkoivat hyvätasoista rockhittilinjaa. Parhaimmat kuorolaulut saatiin Äiti pojasta pappia toivoi ja Tästä asti aikaa –biisien aikana.


Hanhiniemen karisma on jotain aivan omaa luokkaa. Pauli ei pyydä eikä anele. Hän ei heittele käsiä yhteen –käskyjä. Hän pysähtyy vain biisien aikana tuijottamaan intensiivisesti yleisöä. Ja aivan kuin yleisö lukisi Paulin ajatukset, kaikki alkavat sanattomasta käskystä taputtamaan ja heiluttamaan käsiä ilmassa. Tunnelmassa on hurmosta, iloa ja rokin riemua. Jotain semmoista, mitä ei voi tekemällä tehdä tai rahalla saada. Sirkustirehtööri Hanhiniemi ohjaa laumaansa lempeällä ja humoristisella otteella, ja kaikilla on hauskaa.
Pauli kertoi, miten hän oli hotellihuoneessa miettinyt, että kai sitä voisi käydä vähän ulkonakin. Hän käveli satamaan ja jäi katsomaan laiturin vieressä ollutta vesitasolentokonetta. Koneen omistaja tuli jututtamaan Paulia ja yritti myydä tälle lentoa Kuopion yllä. Sitten kaveri oli heittänyt haasteen: Jos osaat arvata tämän koneen vuosimallin oikein, pääset kyytiin ilmaiseksi. Pauli piti pienen, draaman kaareen sopivan tauon ja lausui sitten: Ja minähän arvasin. Kuopio on kuulemma kaunis taivaalta käsin katsottuna.

Vuorossa Lautalla

Sakari Pesola
 
Tuli hiki, pakko myöntää. Illan aikana kuultiin mm. Missä viisaaksi tullaan, Elämän tarkoitus, Paskanhajua, Maailma on tyly, Valehtelisin jos väittäisin, Pyörteeseen, Kartat mua, Lautalla, Ooh Sammy... Kolmas Nainen on todella kovassa vedossa. Kannattaa käydä tsekkaamassa, ennen kuin kiertue päättyy.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti