sunnuntai 24. elokuuta 2014

Ufoja Siilinjärven taivaallaPyöräilin eilen retken Siilinjärvelle. Kuopiosta pyöräteitä myöten matkaa tulee n. 23 km. Pyörätie on uusi ja hyvä, uusittu Kallansiltojen remonttityön yhteydessä. Noin kymmenen kilometrin jälkeen alkoi sataa kaatamalla. Pysähdyin erään sillan alle ja jäi odottamaan sateen loppumista. Paikalle tuli myös mies, joka oli polkenut sadetta karkuun Siilinjärveltä asti. 

Siinä me sitten odotimme ilman kirkastumista ja juttelimme niitä näitä ilmoista, pyöräilystä jne. Mies sanoi olevansa seitsemänkymppinen mutta minusta hän näytti kuusikymppiselle. Minä kerroin täyttäväni lähivuosina viisikymmentä. Toivoin näyttäväni nelikymppiselle. Juttukaverini totesi, että hän oli aloittanut pyöräilyn vasta minun iässä. Huojentava tieto. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa liikuntaa.

Kun sade ei näyttänyt laantumisen merkkejä, otin sateenvarjoni ja jatkoin pyöräilyä. Kosteaahan tuo oli mutta onneksi keli oli lämmin. Perillä olin läpimärkä vyötäröstä alaspäin ja nälkäinen. Hämmästyksekseni näin taivaalla outoja valoja, ja räppäsin niistä välittömästi kuvan. Kun tutkin kuvaa tarkemmin, säikähdin. Ufojahan siinä!!

Siilinjärven torin yläpuolella näkyi outo valoilmiö

Suurennettu kuva äskeisestä. Ufoja?


Otetaanpas pari riviä takaisinpäin. Itse asiassa Siilinjärvellä kiertelin pyörällä ympäri keskustaa ja mietin, missä kävisin syömässä. Joku paikallinen mesta, ei mielellään minkään ketjun omistama. Viimein löysin Ravintola Vintin ja astuin sisälle. Tilasin kanttarellipastan ja oluen kyytipojaksi. Kuivailin vaatteita ja katsoin ravintolan toisen kerroksen ikkunasta, kun torimyyjät purkivat kojujaan.

Päätin näpätä kuvan kaukana väijyvästä ukkospilvestä. Kuinka ollakaan, ravintolan ikkunalasi teki hauskan kuvajaisen ravintolan kattolamppujen kuvuista. Sehän oli ufo! Näinkö niitä kuvataan? Näinkö helppoa olisi huijata ihmisiä? En ole uskonut enää aikoihin ufoihin ja tämä kokemus vain lisäsi skeptisyyttäni. Älkää hyvät ihmiset uskoko kaikkea, mitä teille täällä sosiaalisessa mediassa syötettään. Sorry pieni jekku.

Pyörälenkille lähtö, vaihe 1: Lisää renkaisiin ilmaa, ota rennosti. Eli lisää ilmanpainetta, vähennä verenpainetta.

Säätiedotus ei taaskaan pitänyt paikkaansa. Sateenvarjon kanssa on harvinaisen V-mäistä pyöräillä.

Sateensuojassa alikulkutunnelissa. Ja vettä tulvii.

Perillä Siilinjärvellä. Puolimatkan krouvi. Ja ilma on kuin morsian: Synkkä ja arvaamaton

Ravintola Vintti Siilinjärven keskustassa. Kannattaa kokeilla.
Kanttarellipastaa. Tällä eväällä jaksoi polkea takaisin kotiin.
Paluumatkalla vähän ennen Kallansiltoja näkyi taas uhkaavia sadepilviä.

Kallansillat. Edessä rautatiesilta ja takana moottoritiesilta.

Kallansilloilla on komeat näköalat ja sitä varten tehty levähdyspaikka. Ilma oli vain sen verran pilvinen ja pimeä, ettei maisemakuvista tullut kovin kummoisia.

Savonsellu

Kaukaisuudessa Puijontorni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti