tiistai 26. elokuuta 2014

Paras Big Brother -kausi ikinäKatsoin Big Brotherin aloitusta sunnuntaina. Juontajat heittivät hauskaa herjaa ja viihdyttivät yleisöä. Jännitti. Ketähän tänä vuonna tulee taloon?

Ensimmäisenä saapui nainen pääkaupunkiseudulta. Hän oli lukion matematiikanopettaja. Nainen oli pyytänyt virkavapaata työstään ja sanoi motiivikseen talon asukkaiden sivistämisen. Henkilökohtaisina tavaroina hän toi taloon mukanaan hygieniatuotteita ja opetusvälineitä. Katsomoa nauratti. Mikäs sen hauskempaa, kuin asukkaat ratkomassa algoritmeja ja muita matemaattisia tehtäviä.

Seuraavaksi esittelyyn marssi mies pohjoisesta. Tämä jänkien kasvatti kertoi harrastuksekseen metsästyksen ja kalastuksen. Hän oli ikänsä asunut Inarijärven rannalla ja oli nyt ensimmäistä kertaa Etelä-Suomessa. Kaveria vähän jännitti miten kaupunkilaisten kanssa tulee toimeen. Totesi kuitenkin, että oli tottunut elämään erilaisten eräkävijöiden seurassa. Hän ajatteli opettaa etelän miehille erätaitoja ja neuvoa, miten lohta narrataan Tenojoesta.

Alku oli todella lupaava. Sitten epäilyni heräsi, kun catwalkille asteli juuri 18 vuotta täyttänyt tytönheitukka. Taas vällyt pölisee ja talo täyttyy turhasta draamasta. Esittelyssä selvisi, että tyttö oli kotoisin Imatralta ja oli juuri päässyt armeijasta. Hän kotiutui sissikomppaniasta ja oli armeijassa arvoltaan alikersantti. Nuori nainen kertoi suunnittelevansa kansainvälistä uraa ja hakevansa seuraavaksi rauhanturvajoukkoihin Afganistaniin. BB-talo toimi pienenä, rentouttavan kolmen kuukauden lomana tässä välissä. Talossa hän halusi vaihtaa ihmisten kanssa mielipiteitä kansainvälisestä politiikasta ja mm. Ukrainan tilanteesta ja Putinin toimista. Dialogi kanssa-asukkaiden kanssa oli kuulemma parasta, mitä hän talosta odotti.

Taloon tuli vielä muslimimies, joka oli paennut sotaa Syyriasta. Kymmenlapsisen perheen äiti, joka oli palkittu äitienpäivänä presidentin toimesta Mannerheimin ristillä. Kolmekymppinen homoseksuaali mies, joka oli adoptoinut lapsen yhdessä partnerinsa kanssa, pappi, ahvenanmaalainen ravintolayrittäjä, shakin Suomenmestari, Madventuresin Tunna, paraolympiamitalisti, kirjailija, Pasi Rautiainen ja eläkkeelle siirtynyt entinen suurlähettiläs.

Kun asukkaat olivat asettuneet taloksi, seurasi tutustuminen ja vilkas filosofinen keskustelu. Aloitusjaksoa katsoessa vierähti tunti jos toinenkin ja pelkäsin jo, miten jaksan herätä aamulla töihin. En olisi millään malttanut jättää mielenkiintoisia pohdintoja ja tarinoita kesken.

Kun sitten aamulla heräsin, tunsin oloni aika pettyneeksi. Keittelin aamukahvia ja katsoin netistä Iltalehden lööppejä. BB-talon asukkaiden kesken oli syntynyt riitaa. Joku vaalea kundi kitisi jatkuvasti ja oli syötävää vailla. Huokaisin ja suljin koneen ennen töihin lähtöä. Unessa näkemäni BB-sarjan avausjakso olikin liian hyvä ollakseen totta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti