keskiviikko 6. elokuuta 2014

Seniiliyttä odotellessaSatuinpa todistamaan seuraavanlaista dialogia terveyskeskuksessa. Kyseessä oli pariskunta, joiden ikä alkoi ilmeisesti seiskalla, ehkä jopa kahdeksikolla. Papalla oli kävelysauvat, rouvalla ei. He istuivat odotussalissa ja ilmeisen huonokuuloisina puhuivat kohtuullisen kovalla äänellä.

Rouva: (katsoo kädessään olevaa lähetettä) – Tässä lukee, että keskiviikkona klo 10.
Herra: - Onko nyt keskiviikko?
R: - On.
H: - Mutta kello on vasta yhdeksän.
R: - No niin on. Tultiin liian aikaisin.
H: - Mennään sitten käymään jossain ja tullaan takaisin.
R: - Voi herran jestas sentään.

Pariskunta taivalsi rauhallisesti vastaanoton asiakasluukulle ja pappa kysyi vielä suureen ääneen, missä sen-ja-sen tohtorin vastaanotto on. Vastausta en kuullut mutta se selvisi hetken kuluttua kun pappa totesi rouvalleen: - Se on kolmosessa. Me ollaan väärässä kerroksessakin!

Maltan tuskin odottaa tulevaisuutta, kun pääsen eläkkeelle. Tulen harhailemaan ostoskeskuksissa ja terveyskeskuksissa ilman kelloa, kalenteria ja ajantajua. Minnekään ei ole enää kiire, ja kaikkeen on loppuelämä aikaa. Jos jostain myöhästyy, niin yritetään sitten toisena päivänä uudestaan.

Veikkaanpa, että meillä tuo roolitus tulee menemään niin, että minä olen kuutamolla ja vaimo pitää suunnasta ja aikatauluista huolen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti