maanantai 23. joulukuuta 2013

Matkablogi

En ole matkustanut kertaakaan Euroopan ulkopuolelle. Itse asiassa matkustelut on muutenkin jääneet aika vähiin. Niinpä kirjoitan kuvitteellisen matkablogin kohteista, joissa en ole käynyt. Tällainen matkani olisi:

KIINA

Terveisiä Pekingistä! Kiina on kyllä eriskummallinen maa. Tänään kiertelimme Pekingin vanhassakaupungissa, jota ympäröi Kiinanmuuri. Ihmiset pukeutuvat harmaisiin työasuihin. Tienviitoista ja kylteistä ei saa mitään selvää ja radiosta tulee edesmenneen puheenjohtaja Maon puheita nonstoppina 24 h. Kännykät on tosi edullisia. Uusin iPhone maksoi 5 €! Ostin yksintein kymmenen tuliaisiksi sukulaisille. Nuudelia on tullut syötyä niin, että osa alkaa tulla korvista ulos. Pitää vaihtaa ruokalajia. Ihan vain tiedoksi, että täällä Kiinassa nakkikojujen hot dogit on ehtaa koiranlihaa.USA

Terveisiä Teksasista! Täällä kaikki on suurta. Vietimme eilen baari-iltaa kaveriporukan kanssa ja nyt minulla on maailman suurin kanuuna. Peittelen sen stetsonilla. Hotellia vastapäätä on onneksi McDonalds ja Pizza Hut, josta saa huikopalaa. Aamulla läheisen kampuksen alueelta kuului laukauksia ja sarjatulta. Joku opiskelija oli kuulemma reputtanut kokeessa ja palannut rehtorinkansliaan tekemään reklamaatioita rynnäkkökiväärin kanssa. Muuten täällä on ihan mukavaa. God bless America.AUSTRALIA

Terveisiä from Down Under! Tänään surffasin eka kerran eläessäni. Minulla oli hyvä suffauksenopettaja, mutta hän joutui valitettavasti hain uhriksi. Täällä on rentoa. Aboriginaalit soittelevat didgeridoota öisin niin, ettei tahdo saada nukuttua. Huomenna on tarkoitus lähteä sisämaahan pienelle road tripille. Tai walkabout, niinkuin Crocodile Dundee sanoisi. Ensin ajetaan pohjoiseen ja sitten jatketaan kohti länttä. Matkaa tulee kaiken kaikkiaan 8000 mailia. Matkalla nähdään kuulemma autiomaata, aavikkoa ja asumattomia seutuja. I can't wait.

BRASILIA

Terveisiä Riosta! Olisin laittanut tähän kuvan mukaan, mutta koska minulla on vain tangat jalassa, en kehdannut. Täällä soi samba ja karnevaalit jatkuu läpi yön. Iltapäivällä pelataan Cobacabanan hiekkarannalla jalkapalloa Ronaldon ja kumppaneiden kanssa. Jeesus-patsas on vielä bongaamatta, en tiedä olenko valmis. Ajattelin tuoda tuliaisina viisi kiloa tuoretta kahvia. Kahvikauppias antoi minulle myös pari pussillista sokeria ja pyysi minua toimittamaan ne Suomeen eräälle tuttavalleen. En tosin tajua, miksi minun pitäisi kuljettaa ne pussit vatsalaukussani?

  
KUUBA

Terkkuja Havannasta! Ettepä usko mitä? Minä olen alkanut polttamaan sikareita! Sika(ri)siistiä! Pössyttelen näitä ranteen paksuisia pökäleitä päivät pitkät joka paikassa. Ei täällä nyrpistetä nenää, vaikka tupruttelet ravintolassa tai sairaalassa. Pitää kyllä sanoa, että tämä on maanpäällinen paratiisi. Valtio pitää huolen kansalaisistaan joka osa-alueella. Täällä terveydenhuolto on huipputasoa, elintarvikkeet (jos niitä on) puhtaita ja hallitus auttaa kuubalaisia jopa äänestämään presidentinvaaleissa. Presidentti on muuten kuubankielellä Castro.

INTIA

Terveisiä Bombaysta! Eiku Mumbaista. Curry on pistänyt sen verran pakin sekaisin, että puolet matkasta on kulunut käymälässä. Muuten on ollut tosi mukavaa. Eilen käveltiin kuin tulisilla hiilillä, sananmukaisesti. Lisäksi makasin yön piikkimatolla ja aamulla soittelin nokkahuilua, ettei vastaan tullut kobra innostunut pureksimaan nilkoista. Yksi matkaseurueestamme siirtyi yllättäen ajasta ikuisuuteen, joten ohjelmaan tuli muutos. Illalla poltamme hänet roviolla ja sirottelemme tuhkan Ganges-jokeen. Huikeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti