tiistai 31. joulukuuta 2013

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!!!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Toivotaan että se on parempi kuin viime vuosi muttei niin hyvä kuin vuosi 2015.

Mitä opimme vuonna 2013? Ainakin sen, että meitä kuunnellaan ja katsellaan, luetaan ja seurataan. Enkä tarkoita nyt tätä blogia, vaan Jenkkien megaluokan Isoveli -organisaatiota. George Orwell oli vähän aikaansa edellä: Vuosi 1984 koitti vuonna 2013. Tai paremminkin paljastui. Kirjoitanpa tähän piruuttani Osama Bin Laden, niin saan NSA:n hakurobotit käymään blogissani. Katsotaan, nouseeko tämä kirjoitus kaikkien aikojen luetuimpien listalle.

Pitää toivoa, että tämä nettiaikakausi paljastaa asioita lisää. Että yhteiskunta tulee läpinäkyvämmäksi ja sitä kautta paine oikealle demokratialle kasvaa. Onhan tuo vähän naiivi toivomus, mutta ainakin nämä skandaalit saavat urkkijat varovaisemmaksi, koska loppupeleissä kaikki tämä iskee heidän arimpaan paikkaan: lompakkoon. Jo nyt tiedon tallentaminen siirtyy pois valtameren toiselta puolelta esim. Sveitsiin ja muualle Eurooppaan, mikä aiheuttaa supervallalle miljardien dollarien rahalliset tappiot.

Se siitä paatoksesta. Jatketaan taas ensi vuonna kevyemmällä linjalla. Laitan tähän lopuksi pienen sitaatin Kurt Vonnegutilta, suurelta amerikkalaiselta kirjailijalta:

"Elämä tapahtuu niin nopeasti, ettei sitä ehdi koskaan ajatella. Kunpa saisikin ihmiset tajuamaan sen, mutta he vain tahtovat itsepintaisesti kerätä tietoa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti