perjantai 27. joulukuuta 2013

Tipaton tammikuu (Dropples January)Olen aloittanut valmistelut jokavuotista koettelumusta varten jo hyvissä ajoin. Olen sopinut vaimon kanssa, että uuden vuoden jälkeen hän toimittaa kaikki matkoilta hankkimamme alkoholit anoppilaan säilytykseen. Myös joululahjaksi saadut liköörikonvehtit saavat mennä. Varalta pakkasin mukaan partavedet ja auton takakontissa olevan lasol –pullon.

Koska asumme keskustassa, on kiusauksia joka kadunkulmassa. Aion jakaa paikallisiin juottoloihin A4-ilmoituslappuja, joissa on valokuvani ja henkilötiedot. Lappu laitetaan kapakan oveen portsarin nähtäville ja otsikossa lukee: Tällä kaverilla on henkilökohtainen porttikielto 1 – 31.01.2014. Syy: Tipaton tammikuu. Myös lähikauppoihin jaan lappuja, joissa minulle kielletään myymästä alkoholipitoisia juomia tuona ajankohtana. Kaiken varalta laitan vielä auton seisontaan, etten pääse tammikuussa ostoksille naapuripitäjiin.

Tiedän, etteivät nämä varotoimenpiteet välttämättä riitä. Kaupassa saattaa olla harjoittelija, joka ei tajua katsoa lappua tiskin takana. Baarissa ei välttämättä ole pokea alkuiltapäivästä. Kieltotoimenpiteet eivät siis ole aukottomia, joten teen vielä lisävarmistuksen. Käyn poliisiasemalla ilmoittamassa, että tammikuun aikana minut pitää puhalluttaa joka kerta, kun poliisi näkee minut kävelemässä ulkona. Naapureille olen antanut luvat, tai paremminkin käskyn, että he tarkistavat ostoskassini aina, kun törmäävät minuun rappukäytävässä. Lisäksi työterveys ottaa minusta verikokeen joka maanantai ja varmistaa maksa-arvoista, että kaveri on pysynyt kuivalla tiellä.

Nyt voin siis rennolla mielellä aloittaa tipattoman tammikuun ilman paineita. Kaikki vastuu on siirretty lähimmäisille, tutuille, poliisille, työterveydelle ja paikallisyrittäjille. Luotan teihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti