maanantai 19. joulukuuta 2016

Weired joulukalenteri 19. luukku: Kuuma lahjavinkkiMitä antaa lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Ikuisuuskysymys, johon törmää joka joulu. Onneksi aikuisille ei ole pakko ostaa mitään, jos niin sovitaan. Mutta jos ei sovita, niin mikä avuksi?

Muistan kuulleeni lemmikkikivistä joskus 80-luvulla ja nyt tuo muisto kumpusi jostain mielen syövereistä. Ei muuta kuin googlettamaan. Ja kyllä, erilaisia kiviä todellakin kaupattiin ihmisille helppoina lemmikkeinä. Kiveä ei tarvitse syöttää, juottaa, ulkoiluttaa tai hoitaa mitenkään. Kivi ei vaadi mitään eikä kuole koskaan. Kuulostaa täydelliselle lemmikille.


Alun perin lemmikkikiven keksi yhdysvaltalainen Gary Dahl vuonna 1975. Lemmikkikivi tuli postitse laatikkoon pakattuna ja laatikossa oli jopa ilmareiät. Lyhyen villityksen aikana neljän dollarin kiviä myytiin niin, että Dahlista tuli miljonääri. Tämä on näitä Only in America –tarinoita.

Mutta ei Pet Rockin taru loppunut tuohon. Nyt niitä myydään verkkokaupassa. Aivan totta! www.petrock.com mainostaa lemmikkikiviä hintaan only 19,95 $. Tähän ostokseen kiteytyy kirjaimellisesti sanonta: ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa. Jos siis tuskailet lahjastressin alla, tässä yksi vinkki: Hae lähimmältä soramontulta kivi, pakkaa se siistiin pahvilaatikkoon ja laita mukaan hauska jouluntoivotusviesti. Eikä maksa mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti