perjantai 23. joulukuuta 2016

Weired joulukalenteri 23. luukku: Jokainen ihminen on laulun arvoinenTässä joulukuun aikana on tullut todistettua kahta hieman erilaista jäähyväiskeikkaa. 3.12 vietettiin Kuopion jäähallissa, ”Niiralan montussa”, #44 iltaa. Kimmo Timosen pitkä ura sai kasvattajaseuralta kunnianosoituksen, kun Kalpa nosti Timosen paidan hallin kattoon. Näin numero 44 jäädytettiin kiitoksena Timosen komeasta kiekkourasta.

Kimmo Timosen #44 -juhlajoukkueessa pelasi mm. Jari Kurri


Kime #44 odottaa lapa jäässä syöttöä

Paidanjäädytys
 
17.12 oli toiset jäähyväiset, kun punkbändi Pertti Kurikan nimipäivät heitti viimeisen Kuopion keikan Henry’s Pubissa. Neljän kehitysvammaisen perustama yhtye ponnisti yleisön tietoisuuteen Kovasikajuttu –dokumentissa ja uran huippuhetkiin kuului pääsy vuoden 2015 Euroviisuihin Suomen edustajana. Kavereiden totaalisesta asenteesta kertoo se, että Pertti Kurikka ilmoitti jo vuosi sitten laittavansa pillit pussiin kun täyttää 60 vuotta. Synttärit ovat joulukuussa ja jäähyväiskiertue huipentuu 26.12 Helsingin On the Rocksiin.
Menemättä sen tarkemmin noihin tapahtumiin tuli vain mieleen, että erilaisten urheilu- ja taiteilijaurien juhlistaminen on varmasti upea kokemus itse juhlakalulle. Saman kokemuksen soisi jokaiselle ainakin kerran elämässä. Että läheiset, sukulaiset ja työtoverit kiittävät ja osoittavat avoimesti kunnioitustaan uutta elämäntilannetta kohti suunnistavalle. Mielellään vielä silloin, kun juhlittava on elossa. Siinä olisi lahja mitä muistella kiikkustuolissa eläkepäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti