lauantai 31. joulukuuta 2016

Lupauksia

Juttupajatso tyhjeni aika totaalisesti joulukalenteria väsätessä. Nyt odotellaan sitten vuoden vaihtumista ja uusia tuulia. Tässä lupaukset tulevalle vuodelle 2017:

-        Lopetan tupakanpolton. Ai niin, minähän en polta. Aloitan tupakanpolton, ja lopetan sitten uudestaan.
-        Teen keväällä takapihalle perunapenkin. Tosin asumme vuokralla kerrostalossa ja takapiha on asfaltoitu. No, tulipahan luvattua.
-        Opiskelen uuden kielen. Ranska voisi olla kiva. Ja miksei espanjakin. Ehkä italia? Tai sitten opettelen vain puhumaan selkeämmin ja lausumaan lauseet ilman muminaa. Tulikohan luvattua liikoja?
-        Lopetan alkoholin käytön. Tai vähennän radikaalisti. Tai koetan yrittää vähentää jos vain voin. Ehkä jätän sen viimeisen ottamatta.

Seriously, painoa pitää pudottaa että jaksaa paremmin. Kartoitin oman ihannepainoni. Sitten laskin, paljonko se vaatii pudottamista: kahdeksankymmentä kiloa. Aikamoinen urakka. Mutta tämän painonpudotuksen jälkeen painaisin saman verran kuin aikoinaan neuvolassa, eli 3,5 kiloa. Jotenkin on semmoinen olo, että elämä oli tuohon aikaan ihanaa, joten syntymäpaino lienee sitten ihannepainoni.

Suunnitelmani painonpudotuksen suhteen on tämä: aion hiihtää, juosta ja patikoida aina kun mahdollista. Tarkoitus on myös kävellä unissani. Tämä vaatii ponnisteluita, koska unissakävelyä harrastin viimeksi teininä. Ruokailussa noudatan normaalia ruokavaliota lisättynä jäätelöllä, sipseillä, irtokarkeilla ja jogurteilla. Luotan ruuan ja laihduttamisen suhteen mottoon: Sillä se lähtee, millä on tullutkin.

Ja jos joku noista lupauksista ei toteudu, niin en edelleenkään menetä yöunia. Älä sinäkään. Yritetään sitten seuraavana vuonna uudestaan.

Hyvää Uutta Vuotta 2017

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti