lauantai 24. joulukuuta 2016

Weired joulukalenteri 24. luukku: Hyvää Joulua!Tänään tulee pukki. Onko täällä kilttejä aikuisia? Toivottavasti ainakin kerran vuodessa ollaan kiltisti. Parasta tietenkin, jos ollaan kiltisti pitkin vuotta.

Tätä joulukalenteria kirjoittaessa on tullut mieleen paljon muistoja vuosien varrelta. Joulut ovat olleet erilaisia ja muuttaneet ajan mittaa muotoaan. Vietin viimeisen perinteisen joulun vuonna 2003, jonka jälkeen perheemme hajosi. Siinä samalla jouluperinteet menivät uusiksi, eikä vastaavanlaista perhejoulua ole ollut sen koommin. Joskus on ikävä entisajan jouluja, mutta ne elävät enää muistoissa. Täytyy vain sopeutua.

Olen viettänyt joulun armeijassa, sairaalassa, pohjoisessa, kaksistaan pojan kanssa jne. Eron jälkeen kuvittelin, että joulutunnelma tulee joulukoristeista, kuusesta ja muusta jouluun liittyvästä krääsästä. Kesti muutama vuosi ennen kuin oivalsin, ettei se niin mene. Joulutunnelma tulee ihmisten muistamisesta, niin elävien kuin kuolleiden: hautausmaalla sytytetty kynttilä, lasten hymy paketteja avatessa ja äidille annettu jouluhalaus, siinä resepti onnistuneeseen jouluun. 

Pitäkää kiinni jouluperinteistä. Maailma saattaa muuttua nopeasti joten on hyvä, jos elämässä on jotain kiintopisteitä. Muistakaa eläviä ja viekää kynttilöitä pois nukkuneille. Olkaa hyviä toisillenne.

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA2 kommenttia: